Ukategorisert

Vi flytter verden!

Kristin Halvorsen skryter av å flytte verden til venstre. Hun bruker saker som betyr mye for oss som er verdiliberale. Det føles som et ran, hun raner oss som har en konsekvent linje i verdispørsmål.

Halvorsen holdt talen på SVs framtidskonferanse. Partilederen hevdet venstresiden fører verden fremover. Det er enkelt å være kritisk til påstanden. Et parti som er imot frihandel, kan ikke med troverdighet hevde at de fører verden fremover. Kristin Halvorsen bør lese boken Åpen verden: Et forsvar for globaliseringen, en bok som Liberaleren har omtalt.

SV-lederen bruker felles ekteskapslov som eksempel på at verden går fremover. SV kom med forslaget om felles ekteskapslov i 2004. En felles ekteskapslov er kun første skritt for oss som virkelig ønsker fremskritt. Kristin Halvorsen er ikke i den kategorien. Hvem og hvor mange du deler ditt liv med er din sak. Om det er en eller flere av motsatt kjønn, samme kjønn eller begge kjønn, skal være helt likegyldig for andre. Derfor bør ekteskapsloven avskaffes.

Staten bør la folk få velge samlivsform, partnere og kjønn selv, og ikke favorisere noen former for samliv eller partnervalg. Ekteskapsloven er en pakke med juridiske rettigheter og plikter. Den bør avskaffes, og i den grad samliv skal omfattes av lovverket bør det være en sivilrettslig avtale mellom frivillige parter. På grunn av politikere som Kristin Halvorsen er det lenge igjen før vi kommer dit. Derfor støtter Liberaleren at ekteskapsloven skal gjelde for homofile og lesbiske, og ikke bare heterofile. For oss er kampen som Halvorsen skryter av kun et nytt skritt.

SV-lederen var også innom statskirken i talen. Hun skrøt av at for første gang siden 1814 gjøres det nå endringer som har med kirke og stat i grunnloven. Kirken får litt mer frihet, men statskirkeordningen består. Den norske stat vil fortsatt ha en offisiell religion og et offisielt kirkesamfunn. Det betyr at nok en mulighet er tapt til å ta religionsfriheten på alvor, og sekularisere statsmakten. Venstresiden, som i Kristin Halvorsens tale er SV, bidrar til at staten favoriserer et kirkesamfunn og en religion fremfor andre. Det kan ikke kalles et stort fremskritt!

Tags:

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • La pensjonistene betale full prisLa pensjonistene betale full pris
  I Norge er det slik at den rikeste gruppen må betale mindre enn andre i kollektivtrafikken.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?