Ukategorisert

Ladbrokes møter staten i retten

Tirsdag 13.mai skal den utsatte saken mellom Ladbrokes og den norske stat opp i Oslo tingrett for å avgjøre spillmonopolets fremtid.

Bakgrunnen er at Ladbrokes i 2004 fikk avslag på sin søknad om å etablere seg i Norge uten begrunnelse.

Saken har etter dette blitt behandlet i EFTA-domstolen, som sommeren 2007 avga sin rådgivende uttalelse som modifiserer statens adgang til å opprettholde det statlige pengespillmonopolet. Når Ladbrokes frem med sitt syn vil det være starten på slutten av det norske spillmonopolet.

Hvis noen skulle være i tvil, Liberaleren heier på Ladbrokes. Vi ønsker det norske spillmonopolet dit pepperen gror.

–Vårt standpunkt har ikke endret seg siden staten fikk utsatt saken i februar. Vi opplever dette som en kjedelig trenering der staten febrilsk prøver å kjøpe seg tid. Faktum er at norsk spillpolitikk er inkonsistent fordi man tolererer aktiv markedsføring og salg av spill i Norge uten at det er noen påviselig fare for mer spillavhengighet i samfunnet om det ikke er statens Norsk Tipping som leverer spillene, sier Per Scavenius som er myndighetskontakt for Ladbrokes i Norge.

EU kommisjonen har de siste måneder skjerpet tonen mot de nordiske statenes spillmonopol. Samtidig har EU rettet skarp kritikk mot blant annet Tyskland og Frankrikes forbud mot etableringsfriheten for spillaktører i EU da dette strider mot EU-traktaten og dermed også EØS-regelverket, ifølge Ladbrokes.

–Vi ser nå en utvikling som ikke kan stanses, sier administrerende direktør i Ladbrokes Norden, Lasse Dilschmann som legger til at selskapet står klare til å tilby de nordiske kundene et langt sunnere og riktig tilbud innenfor rammene i en ny norsk regulering.

Liberaleren ønsker Ladbrokes lykke til. Måtte fornuften seire i Oslo tingrett.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Grenseløs
14 years ago

Jeg heier også på Ladbrokes. Faktisk så vil det bli vill feiring (og live pokerspilling) hvis de vinner…

Hvis man sammenligner norsk tipping med de grådige kapitalistene i internasjonale gamblingselskaper kommer såvisst NT verst ut, for å si det mildt.

Per
Per
14 years ago

Senest i dag gikk jeg forbi et skilt med reklame for Rikstoto hvor det sto at man kunne vinne 24 eller 42 millioner (jeg husker ikke om det var 24 eller 42). Dette skiltet sto plassert helt ute på fortauet, godt synlig både for fotgjengere og bilister. Er ikke det aggressiv markedsføring, så vet ikke jeg. «Ansvarlig spillpolitikk» my ass. Dersom det var av hensyn til de «stakkars spilleavhengige» at man opprettholder monopolene til NT og Norsk Rikstoto ville heller ikke disse selskapene fått lov til til å drive med den type reklame som de gjør. For ikke å snakke… Read more »

Grenseløs
14 years ago

Rikstoto er et kapittel for seg. «Inntekt for bevaring av norsk hestehold». Hva svarte??? Ja, hvis man sammenligner NT og Rikstotos markedsføring med internasjonale spillselskaper så blir spillselskapene bare smågutter i sammenligning. Noe av det aller verste, i tillegg til alt det andre fæle i denne saken er slevsagt det ENORME hykleriet. Dette er slett ikke om «å beskytte spillegale», men om kontroll av et kjempemarked. Alle de svenske pokerspillerne har gjort Svenska Spelen (motstykket til NT) til den SYVENDE største pokersighten i verden, til tross for at bare svensker får delta der. Ikke rart bevilgende myndigheter sikler i potensiell… Read more »

Fra arkivet