Ukategorisert

Datatilsynet i krig med Justisdepartementet

Dette kunne Nettavisen fortelle 08.mai. Bakgrunnen er den åpne høringen Venstre og flere andre holdt i Stortinget 13.mars. Det var flere som reagerte på måten Justisdepartementets Gry Steen Hvidsten argumenterte. Datatilsynets Georg Apenes gikk skarpest i rette med henne.

Nettavisen kunne fortelle at Justisdepartementet efter møtet skrev et brev til Fornyelses- og administrasjonsdepartementet (FAD), som er det administrative overhodet til Datatilsynet. Steen Hvidsten følte seg krenket av Apenes sine uttalelser på høringen.

Hva Apenes sa ved akkurat denne anledningen som kunne føre til at Steen Hvidsten følte seg krenket er ikke godt å si. Han har nemlig fremført de samme argumentene i såvel skrift som tale både før og efter høringen om datalagringsdirektivet.

Snarere var det innlegget til Steen Hvidsten som representerte en krenkelse av tenkende mennesker – som er opptatt av personvern, og bekymret for hva datalagringsdirektivet har for konsekvenser for nettopp personvernet.

Du kan lese Nettavisens omtale av konflikten her – og Liberalerens referat fra høringen her. Og døm selv.

Mest lest

Arrangementer