Ukategorisert

Nå vil Giske satse på tegneserier

ved hjelp av skattefinansierte penger.

Det finnes omtrent ikke grenser i sosialdemokratiske Norge. Staten skal bidra på alle felt, med skattefinansierte penger. Det betyr at regningen fordeles, også til dem som ikke benytter tilbudene. Det er ikke rettferdig!

Tegneseriemiljøet i Norge har etterlyst konkrete tiltak som en innkjøpsordning og utvikling av et senter for formidling av serier. Miljøet sammenligner sitt virke med andre uttrykksformer som har gode rammevilkår, vedtatt av politikerne.

Kultur- og kirkeminister Trond Giske, blir snart også tegneserieminister. Han ønsker mer enn gjerne å bruke skattefinansierte penger på tegneserier. Til NRK uttalte statsråden at kulturbudsjettet ble økt med en halv milliard kroner i 2008, og regjeringen skal nok sørge for betydelige økninger også i 2009. Han mener det kan være rom for å satse på tegneserier.

Giske mener det bør være mulig å utvide innkjøpsordningen for tegneserier, men at dette ikke er det viktigste tiltaket. Han vil prioritere kulturrådets støtteordning som vil bidra til produksjon og utvikling av tegneserier. Regningen for Giskes drøm om å bli tegneserieminister må borgerne betale gjennom skatter og avgifter.

Tags:

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
14 years ago

Gi Giske en annen politiker post !

Pleym
Editor
13 years ago

Helst ikke.

La ham skaffe seg en ærlig jobb.

Piris
Piris
13 years ago

Pleym : Beklager det jeg sa ! Helt enig at han bør få en annen ærlig jobb !

Pleym
Editor
13 years ago

🙂 Giske kan jo bli helten i sin egen tegneserie!

Tom Arnesveen
13 years ago

Tegneserier er en viktig kunstform, og bør ikke saboteres/presses til Giskes smak gjennom offentlig støtte. Jeg var på tegneseriefestival i går, og offentlig støtte ble omtalt som bra, som en selvfølgelighet. Så det er god grunn til bekymring. Tegneserier er bra, skatter og avgifter er ikke bra! Solofondet er dessuten et eksempel på privat støtte til tegneserier; dette hverken trenger eller bør staten blande seg opp i.

Jul. E. Nissen
Jul. E. Nissen
13 years ago

Giske vil neppe klare å skaffe seg et ærlig arbeide på egen hånd. En person som i fullt alvor vil bruke skattepener på Pondus og Donald Duck kanikke brukes tl annt enn å være minister i en sosialistregjering.

Per Erik Hansen
Per Erik Hansen
13 years ago

Hva er en ærlig jobb? Definer det takk.

lfn
lfn
13 years ago

En jobb hvor man ikke bruker andres penger på å kjøpe tegneserier?

Kjetil
Kjetil
13 years ago

Frank Zappa ga for mange år siden ut en plate kalt «The Man From Utopia». Lurer litt på om det faktisk kan være Giske.

uk-expat
uk-expat
13 years ago

Klart innkjoep av tegneserier er en av kjerneoppgavene til en moderne stat … hehe. Kan ikke la folk bestemme dette selv.

Fra arkivet