Ukategorisert

Nå vil Giske satse på tegneserier

ved hjelp av skattefinansierte penger.

Det finnes omtrent ikke grenser i sosialdemokratiske Norge. Staten skal bidra på alle felt, med skattefinansierte penger. Det betyr at regningen fordeles, også til dem som ikke benytter tilbudene. Det er ikke rettferdig!

Tegneseriemiljøet i Norge har etterlyst konkrete tiltak som en innkjøpsordning og utvikling av et senter for formidling av serier. Miljøet sammenligner sitt virke med andre uttrykksformer som har gode rammevilkår, vedtatt av politikerne.

Kultur- og kirkeminister Trond Giske, blir snart også tegneserieminister. Han ønsker mer enn gjerne å bruke skattefinansierte penger på tegneserier. Til NRK uttalte statsråden at kulturbudsjettet ble økt med en halv milliard kroner i 2008, og regjeringen skal nok sørge for betydelige økninger også i 2009. Han mener det kan være rom for å satse på tegneserier.

Giske mener det bør være mulig å utvide innkjøpsordningen for tegneserier, men at dette ikke er det viktigste tiltaket. Han vil prioritere kulturrådets støtteordning som vil bidra til produksjon og utvikling av tegneserier. Regningen for Giskes drøm om å bli tegneserieminister må borgerne betale gjennom skatter og avgifter.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer