Ukategorisert

Følg med Nesset

Statens institutt for rusmiddelforskning, Sirus, bør følge Nesset kommune de neste årene. Kommunepolitikerne har gitt forskerne og oss liberale som ikke bor i kommunen en gavepakke.

Ifølge avisen Driva har Nesset kommunestyre strammet kraftig inn på alkoholpolitikken. Salgsbevillingene videreføres, men skjenkebevillingene har blitt innskrenket fra klokken 02:00 til 01:00. Det betyr mindre frihet for næringsaktørene, færre valgmuligheter for borgerne, men også muligheter til å undersøke konsekvensene av en restriktiv alkoholpolitikk. Resultatet vil ikke bli mindre konsum, slik flertallet i kommunestyret håper.

Liberaleren tok kontakt med Vertshuset Bjørnson tidligere i dag. De ansatte på bedriften tok ikke vedtaket fra kommunestyret spesielt tungt. Vertshuset kommer til å stenge tidligere på fredager og på lørdager. Resultatet blir at gjestene blir sendt hjem. De som tror at gjester ikke tar en øl etter klokken 01:00, har ikke kontakt med virkelighetens verden. Dessverre mangler mange politikere i Nesset kommunestyre bakkekontakt!

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Tuborg
Tuborg
12 years ago

“Resultatet blir at gjestene blir sendt hjem. De som tror at gjester ikke tar en øl etter klokken 01:00, har ikke kontakt med virkelighetens verden. Dessverre mangler mange politikere i Nesset kommunestyre bakkekontakt!”

Er dette ditt personlige utsagn eller er det Vertshuset Bjørnson?

Er du for døgnåpent salg av alkohol og skjenking forresten?

Hva synes du om alkoholavgiftene?

Hva mener du om Vinmonopolet?

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
    Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.