Ukategorisert

En skamplett

Det er en skam at homofili har vært straffbart i Norge. Det er en skam at sex mellom menn fortsatt er ulovlig i en rekke land.

Doktorgradsstipendiat Runar Jordåen ved Universitetet i Bergen, jobber med en avhandling om hvordan homoseksualitet ble konstruert i medisinske diskurser i Norge fra 1880 -1950. Han mener Norge var det av de nordiske landene som var mest tilbakeholden med å straffe homoseksuell praksis de siste hundre år.

Les hele artikkelen i Dagbladet.no. Artikkelen er en omarbeidet utgave av en artikkel fra Universitetet i Bergens magasin Hubro, en kanal for allmenn formidling av forsking.

En felles ekteskapslov, som kommer til å bli vedtatt, er ikke perfekt for oss som ønsker at ekteskapet skal være en privat institusjon med frivillige avtaler mellom to eller flere personer. Selv om staten i utgangspunktet ikke bør ha en rolle i avtalene, er det et fremskritt at staten kommer til å likebehandle menneskene uavhengig av seksuell legning.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer