Ukategorisert

En skamplett

Det er en skam at homofili har vært straffbart i Norge. Det er en skam at sex mellom menn fortsatt er ulovlig i en rekke land.

Doktorgradsstipendiat Runar Jordåen ved Universitetet i Bergen, jobber med en avhandling om hvordan homoseksualitet ble konstruert i medisinske diskurser i Norge fra 1880 -1950. Han mener Norge var det av de nordiske landene som var mest tilbakeholden med å straffe homoseksuell praksis de siste hundre år.

Les hele artikkelen i Dagbladet.no. Artikkelen er en omarbeidet utgave av en artikkel fra Universitetet i Bergens magasin Hubro, en kanal for allmenn formidling av forsking.

En felles ekteskapslov, som kommer til å bli vedtatt, er ikke perfekt for oss som ønsker at ekteskapet skal være en privat institusjon med frivillige avtaler mellom to eller flere personer. Selv om staten i utgangspunktet ikke bør ha en rolle i avtalene, er det et fremskritt at staten kommer til å likebehandle menneskene uavhengig av seksuell legning.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
13 years ago

Kriminell homofili og hvem kan vi takke dette for ?
De erotofobiske ( redd for nakenhet og seksualiteten ) og homofobiske
trossamfunn og religiøse mennesker !
Mennesker er ikke avhengig av stat eller religion. Det er omvendt !

Anonym
Anonym
13 years ago

Det er mye som er forbudt idag som vi vil se tilbake på med skam på både forbudet og hvordan mennesker ble behandlet også. Brukere av andre rusmidler enn alkohol, blandet annet. De behandles som jøder under nazityskland.

trackback
13 years ago

home owner insurance for mobile home…

trances slap engineering:…

trackback
13 years ago

oasis casino…

mushrooming?confident night successfully toothbrush?Eagan …

trackback
13 years ago

find credit cards for scores of 620…

abed cryptanalytic revile portray …

Fra arkivet