Ukategorisert

Fem av seks slipper verneplikt

Forsvaret har bare bruk for èn av seks ungdommer til vernepliktig førstegangstjeneste, ifølge forsvarssjef Sverre Diesen.

Forsvarssjefen holdt tale på landskonferansen for tillitsvalgte i forsvaret. I talen kom han på vernepliktstjenesten som Liberaleren er motstander av.

–Forsvaret trenger 7 000 – 8 000 ungdommer hvert år. Det betyr at de fleste slipper unna tjenesten. Maksimalt kan forsvaret ta inn inntil 10.000 ungdommer av hvert årskull. Mer enn det vil bli svært kostnadsdrivende, sa forsvarsjef Sverre Diesen på konferansen, ifølge Aftenbladet.no.

Diesens tall gjør debatten om verneplikt for kvinner fullstendig meningsløs. Det er så personer som i dag må gjennom verneplikt, at politikerne bør oppheve ordningen. Hvorfor skal èn av seks bære byrden for alle med de ulempene det medfører for dem det gjelder?

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
13 years ago

Det bør være frivillig å ta militær tjenesten, men hvem kommer til å forsvare
landet vårt når vi ikke lenger har et forsvar ! Hvem andre driver «krig» ?
Paintball krigere ? Kommer de til å forsvare landet vårt tilfelle krig i fremtiden ? Neppe, men tanken er morsom å tenke på !

Zuhgzarachracht
Zuhgzarachracht
13 years ago

Frivillig forsvar =/= Intet forsvar.

Personlig ville jeg inn i der, og hadde kommet på sesjon enten det var påkrevd eller ei.

Jeg kom ikke inn grunnet en sykdom, men hvis det blir en invasjon i fremtiden kommer jeg til å forsvare fedrelandet likeså.

Fra arkivet