Ukategorisert

Liberaleren gratulerer

I ettermiddag stemte Lagtinget over forslaget til ny ekteskapslov. 26 representanter stemte ja til loven. 14 stemte imot.

Det betyr at homofile og lesbiske kan gifte seg, og kan bli vurdert som adoptivforeldre. Lesbiske vil også få rett til assistert befruktning og medmor blir automatisk mor til ektefellens barn. Liberaleren gratulerer!

I debatten om ny ekteskapslov har ekteskapet blitt fremhevet som hellig av alle partiene. For Liberaleren betyr ekteskapet lite. Staten bør la folk få velge samlivsform, partnere og kjønn selv, og ikke favorisere noen former for samliv eller partnervalg. Ekteskapsloven er en pakke med juridiske rettigheter og plikter. Den bør avskaffes, og i den grad samliv skal omfattes av lovverket bør det være en sivilrettslig avtale mellom frivillige parter. Dagens vedtak i Lagtinget er kun et nytt skritt mot drømmen om full frihet over eget samliv.

Liberaleren har gjennom årenes løp hatt mange artikler om temaet. Vi har skjelt ut personer som lider av homofobi. Den nye ekteskapsloven kommer til å bidra til at det blir færre personer som lider av homofobi. Tiden der samfunnet ser på homofile som utskudd er heldigvis forbi.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer