Ukategorisert

Liberaleren gratulerer

I ettermiddag stemte Lagtinget over forslaget til ny ekteskapslov. 26 representanter stemte ja til loven. 14 stemte imot.

Det betyr at homofile og lesbiske kan gifte seg, og kan bli vurdert som adoptivforeldre. Lesbiske vil også få rett til assistert befruktning og medmor blir automatisk mor til ektefellens barn. Liberaleren gratulerer!

I debatten om ny ekteskapslov har ekteskapet blitt fremhevet som hellig av alle partiene. For Liberaleren betyr ekteskapet lite. Staten bør la folk få velge samlivsform, partnere og kjønn selv, og ikke favorisere noen former for samliv eller partnervalg. Ekteskapsloven er en pakke med juridiske rettigheter og plikter. Den bør avskaffes, og i den grad samliv skal omfattes av lovverket bør det være en sivilrettslig avtale mellom frivillige parter. Dagens vedtak i Lagtinget er kun et nytt skritt mot drømmen om full frihet over eget samliv.

Liberaleren har gjennom årenes løp hatt mange artikler om temaet. Vi har skjelt ut personer som lider av homofobi. Den nye ekteskapsloven kommer til å bidra til at det blir færre personer som lider av homofobi. Tiden der samfunnet ser på homofile som utskudd er heldigvis forbi.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • Singapore – Fra fattig sump, til et rikt industrilandSingapore – Fra fattig sump, til et rikt industriland
  Singapore har gått fra fattig til rikt på en drøy generasjon. Hva kan vi lære av dem?