Ukategorisert

Skattefinansiert diskotek

Hammerfest kommune har bestemt seg for å gi 600 000 kroner i tilskudd til aktører som vil etablere et diskotek i byen.

For å få tilskudd skal det være et tilbud for unge personer, for dem mellom 18 og 20 år. Eventuelle innehavere kan kun vente seg bevilling for øl og vin.

–Dette er ikke noe som kommuner vanligvis gjør, men politikerne har et sterkt ønske om dette, og vi mener dette er en god løsning på et behov i Hammerfest, sier ordfører Kristine Jørstad Bock (Ap) til TV Nord.

Finnmark Dagblad tok kontakt en bedrift som prøvde å etablere et slikt tilbud. På bedriften jubler innehaveren over det kommunale initiativet.

Liberaleren mener støtteordningen er merkelig. Å bruke skattefinansierte penger på utelivsaktører er å bidra til skjeve konkurranseforhold, selv om politikerne hevder 18- og 19-åringene ikke har et tilbud i dag. Det er ingen ting i veien for 18-årsgrense på en plass som i dag har bevilling på brennevin. De som har 20-årsgrense, har valgt grensen av egen fri vilje. Det er også betenkelig at en skattebetaler som tar avstand fra alkohol, gjennom skatteseddelen må bidra økonomisk til et diskotek for Hammerfest-ungdommene.

Hvis lokalpolitikerne også skal sørge for et øltilbud til ungdommer mellom 18 og 20 år, flyttes grensen for politikk kraftig. Den grenseflyttingen skulle Liberaleren gjerne ha vært foruten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer