Ukategorisert

Hatter skaper overvåkningsproblem

Telegraph melder at puber i Yorkshire nå må nekte sitt klientell å gå med hatter, siden hatter gjør det vanskeligere å identifisere folk på overvåkingskamera.

Saken i Telegraph bruker Fremskrittspartiets Ungdom som eksempel på at overvåkning går utover uskyldige borgere.

–Det sies ofte at hvis du ikke har noen ting å skjule, så trenger en ikke å bekymre seg over overvåking. Dette eksempelet viser at det er helt feil, sier 2. nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom, Morten Myksvoll.

Les om flere latterlige tiltak, både fra offentlig og privat sektor på nettstedet til FpU.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jul. E. Nissen
Jul. E. Nissen
13 years ago

Jeg trodde Liberaleren var tilhengere av pub-eieres private eiendomsrett, jeg. Også når den brukes av pub-eiere til å nekte folk å gå med hatt. Men jeg har altså tatt feil? Jeg trodde faktisk også at Liberaleren var tilhengere av å beskytte folk mot de overgripere overvåkningskameraene skal avsløre, eller aller helst forebygge deres overgrep? Men man er tydeligvis ikke så liberale at man vil tillate private pub-eiere å nekte folk å gå med hatt. Dere sier jo at dere vil overgrep (i alle fall skatt…) til livs, men hva er liberalerens oppskrift på å hindre fulle engelskmenn i å slå… Read more »

Morten Myksvoll
Morten Myksvoll
13 years ago

Jeg vil sitere fra artikkelen i Telegraph, for å oppklare misforståelsen. Dette er ingressen i artikkelen: «Pubs in Yorkshire have been ordered to ban people from wearing flat caps or other hats so troublemakers can be more easily recognised.»

I neste avsnitt står det hvem som har beordret hatteforbudet, nemlig «senior police officers».

Lars H. Svennebye
Lars H. Svennebye
13 years ago

Hva er skjedd med øyriket i vest, spør jeg. Hvorfor er det tidligere så liberale Storbritannia blitt Europas mest ufordragelige overvåkningssamfunn?

Petter
Petter
13 years ago

For det første står det intet i artikkelen om at FpU brukes som eksempel på overvåkning («Saken i Telegraph bruker Fremskrittspartiets Ungdom som eksempel på at overvåkning går utover uskyldige borgere.») For det andre er det liberalistisk prinsipp som heter: «Din frihet slutter der min begynner». Implisitt i dette ligger min frihet til å gjøre hva jeg vil så lenge det ikke skader andre. Å bære hatt innendørs skader ingen. Derfor kan jeg ut fra liberalistiske prinsipper beholde hatten på fordi det ikke går ut over pubeierens interesse i å beskytte sin eiendom. Dog vil jeg likevel ikke ha den… Read more »

Fra arkivet