Ukategorisert

Meldeplikten er noe svineri

Vegard Høidalen risikerer ni måneders karantene fordi han har fått fire advarsler for brudd på meldeplikten. De siste tre ligger innenfor en 18 måneders periode.

–Jeg syns systemet er det glade vanvidd, sier Vegard Høidalen til Aftenposten.

Et par hundre idrettsutøvere står i dag på en liste der alle har meldeplikt til Antidoping Norge. Utøverne må oppgi opplysninger hvor dopingkontrollørene kan treffe dem slik at eventuelle kontroller kan utføres. Meldeplikten er et klart brudd med utøvernes personvern.

Unge Venstre grep fatt i denne saken i fjor sommer. Ungdomspartiet mener at idrettsutøverne har rett til et privatliv, selv om dem har valgt toppidrett av fri vilje. Den forrige lederen, Lars-Henrik Michelsen, oppfordret utøverne, gjennom Dagbladet, til å bryte meldeplikten. Michelsen mener at meldeplikten kun kan fortsette dersom utøverne lar seg presse til å samarbeide med Antidoping Norge.

Hvis idrettsutøverne ønsker et privatliv, bør dem i solidaritet med Vegard Høidalen bryte meldeplikten. Dersom et stort flertall følger rådet, vil meldepliktsystemet bryte sammen. Det vil være en seier for personvernet.

Les brevetUnge Venstre har sendt til personvernkommisjonen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer