Ukategorisert

Se til Tyskland

Tyskeren ønsker at norske politikere skal se på de tyske erfaringene. Han fnyser av innstramningene i skjenketiden.

I Vadsø kommune har politikerne strammet inn på skjenkebevillingene. Joachim Wels driver restauranten Kolibri i Vadsø. Tyskeren har to års fartstid i Norge, og mener politikerne gjør stikk motsatt av det de bør gjøre, skriver Finnmarken.

–Det kommer til å bli enda mer bråk av at vi må stenge klokka 02:00. Folk kommer ikke til å gå på byen tidligere. Vi kommer til å legge press på gjestene slik at de drikker mer og fortere, sier den frittalende tyskeren.

Liberaleren vet ikke om Joachim Wels er klar over lovgivningen i Norge. Også dette området er strengt regulert. Skjenkestedene har ikke lov å overskjenke, uten at mange blir tatt for å bryte denne delen av loven.

–Politikerne burde utvidet skjenketiden til klokken fire eller fem. Da hadde folk fått velge sitt eget tempo på drikkingen, sier Joachim Wels.

Foruten at norske kommuner ikke har lov å gi skjenkebevillinger som tillater servering av alkohol etter klokken 03:00, er forslaget fra bevillingsinnehaveren i Vadsø svært godt. Liberal alkoholpolitikk er god alkoholpolitikk!

Tags:

Mest lest

Arrangementer