Ukategorisert

Sommerpatruljen er på veien igjen

–Prisen på bensin er fortsatt for lav når LOs sommerpatrulje har råd til å kjøre land og strand rundt for å kontrollere bedriftene, stod det i den anonyme e-posten som Liberaleren mottok i dag tidlig.

Liberaleren har en tradisjon for å skrive om sommerpatruljen. Vi vet ikke hvem som sendte e-posten, men vi skjønner poenget til avsenderen. Avtalefriheten er et kjent konsept innen liberalismen. Det bygger på noe så grunnleggende som at du eier ditt liv, har personlig frihet. Også frihet til å søke etter individuell lykke. Friheten til å inngå avtaler tilhører individet. Hvilken rett har andre til å blande seg inn i en avtale to parter inngått av fri vilje? Ingen rett overhode!

Liberaleren antar at de som ønsker sommerjobb, vil ha en jobb i en kort periode for å tjene litt penger. Vi regner også med at det er viktig å få erfaring, knytte kontakter, viser at en er arbeidsom, dyktig og pålitelig. De som har sommerjobb jobber tross alt i en begrenset periode. Vi håper ungdommene ikke liker at andre, gjennom LOs sommerpatrulje, blander seg inn i avtalen som sommerhjelpen har inngått med sin sjef. Hvis avtalen er dårlig, noe sommerpatruljen ofte påpeker, har den det gjelder vært en dårlig forhandler. I så fall er personen èn erfaring rikere.

De som jobber i LOs sommerpatrulje tenker ikke slik som liberalister gjør. Sommerpatruljen aksepterer ikke avtalefriheten. Patruljen vil vise unge arbeidstagere at andre enn dem selv bør forhandle frem avtalene. Slik at de ikke skal komme på tanken å forhandle selv når de om noen år skal ut i yrkeslivet for fullt. På den måten skaffer LOs sommerpatrulje oppslutning til fagforeningene, og landet må slite med sentrale lønnsforhandlinger og frykt for nasjonalt kaos i månedene før sommerferien.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer