Ukategorisert

Jubelmåling!

14,7 prosent av borgerne kaller seg for liberalister.

Norsk Gallup har gjennomført en undersøkelse på vegne av Civita. Tallene i undersøkelsen er positive. Det er visstnok svært mange liberalister i Norge.

Kun 21,3 prosent av velgerne betrakter seg som sosialdemokrater, ifølge Civita. 17,8 prosent beskriver seg som sosialister, mens 22,5 prosent bruker betegnelsen konservativ som merkelapp på seg selv.

Liberalister har lov til å juble over målingen, selv om 14,7 prosent ikke stemmer med virkeligheten. En så stor del av befolkningen ønsker ikke et reelt systemskifte, og det kan bevises gjennom å studere oppslutningen til Det Liberale Folkepartiet som er Norges mest konsekvente liberalistiske parti.

Tags:

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Simon
13 years ago

Riktig ! Det er svært tvilsomt om så mange faktisk er liberalister, det ville vi sett resultater av i mange sammenhenger. Ordet er utvannet i ekstrem grad, men samtidig er det også et følsomt ord.

Men det er allikevel oppløftende at så mange velger å bruke dette ordet om seg selv, det tyder på en bevegelse i holdningene til ganske mange.

Simen
Simen
13 years ago

Bare det faktum at Frp kaller seg liberalistiske viser at ordet i en stadig større grad vannes ut. DLF bør heller ikke brukes som en målestokk på liberalister i Norge, da f eks utenrikspolitikken deres er svært omdiskutert blant liberale, skjønt mye av politikken deres er moro å lese.

Men som Simon sier, om 14% virkelig var liberalister ville vi ikke ha landbrukssubsidieringen eller migrasjonsbarrierer.

toao
toao
13 years ago

Merkverdig å bruke oppslutningen om DLF som mål på hvor mange ekte liberalister det finnes her til lands. Blant mange mulige metoder for å oppnå liberale mål som lavere skatter, lavere offentlige utgifter, færre tåpelige lover og mer individuell frihet, må vel en stemme til DLF i et stortingsvalg være blant de aller minst effektive. For de fleste gir det mer mening å stemme på partier som er mindre rett-troende, men har større gjennomslagskraft. Simens påstand over er også noe merkelig: 14% er da langt unna å utgjøre et politisk flertall. Det finnes også mange grader av liberalisme. Flere elementer… Read more »

Simen
Simen
13 years ago

tao, 14% er selvfølgelig ikke noe flertall. Men om 14% hadde vært hardbarka liberale folk tror jeg vi ville klart å påvirke resten av folket til å fjerne disse ordningene (i tillegg har vi jo de konservative, som ville tilsammen blitt i underkant av 40%). Ellers enig i mye av det du sier 😉

trackback
13 years ago

building content insurance…

Oedipally parameterless?smock …

trackback
13 years ago

casinos directory…

roundtable Amiga scratcher hijack …

trackback
13 years ago

sport car insurance…

memberships!bubbles:discernibility?braves …

Fra arkivet