Ukategorisert

En annerledes kunstner

Jan-Ove Tuv skamroser FrPs forslag om å fjerne kunstnerstøtten.

Det kom frem da kitschmaleren gjestet Fremskrittspartiet Ungdoms ideologikonferanse. Tuv er åpen i sin støtte til FrP, og mener det beste ved partiets kulturpolitikk er at den er begrenset, skriver Fremskrittspartiet på sine hjemmesider.

Tuv sa seg helt enig i FrPs kulturpolitikk, som blant annet går ut på å fjerne garantiinntekten til kunstnere. Han brukte renessansen som eksempel på hvordan det burde fungere i praksis.

–Poenget er at talentet alltid klarer seg, så lenge man ikke stopper det. I renessansen var det konkurranse det hele handlet om Da var det ofte slik at kjøperen bestilte det samme bildet fra flere kunstnere. Disse ble så hengt opp i samme rom og sammenlignet, slik at kjøperen kunne plukke ut det beste, forklarer Tuv, ifølge artikkelen til FrP.

Det er morsomt å lese om kunstneren som ikke forsvarer dagens kulturpolitikk, som innser at støtteordninger og reguleringer begrenser utviklingen. Nå må Liberaleren legge til at Fremskrittspartiet ikke har en liberalistisk kulturpolitikk, men politikken til Ulf Erik Knudsen er rimelig fri for politisk styring sammenlignet med de andre kulturpolitikerne på Stortinget.

Les Fremskrittspartiets kulturpunkt i partiprogrammet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer