Ukategorisert

Sertifikat for røyking

Kjære stortingsrepresentanter og medlemmene av regjeringen, ikke les denne saken. Liberaleren frykter at vi videreformidler et tips som norske formyndere mer enn gjerne griper fatt i.

Den australske helseministeren Nicola Roxon, vurderer å innføre sertifikat for røyking. Hun har, ifølge BT.no, lansert tanker om en røykelisens. Hun bruker førerkortet for bil som modell for røykelisensen.

Liberaleren må legge til at Australia innførte røykeloven før loven ble innført i Norge. Når det gjelder restriksjoner på tobakk, er dette et foregangsland for KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Den australske helseministeren ønsker å prøve ut forslaget på utvalgte plasser, før det eventuelt innføres som en lov i landet.

Ifølge oppslaget i BT.no er Karl Erik Lund, forsker hos Statens institutt for rusmiddelforsking, fasinert av ideen. Det er et dårlig tegn for oss som setter pris på frihet og eiendomsrettigheter.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
stig even
stig even
13 years ago

viss dette hadde blitt inført i Norge hadde jeg flytet till en plass der Liberalismen dominerer

Piris
Piris
13 years ago

Stig even : jeg blir med !( å flytte til et annet land der liberalismen dominerer )Jeg har forlengst mistet tillit og tro på politikerne.
Spesielt, AP, FRP og Krf ….

seide
13 years ago

Finnes det i det hele tatt et land der liberalismen dominerer?

Og hvordan kan man i det hele tatt sammenlikne førerkort og lov til å røyke selv? Forslaget virker helt absurd, skal man gå på skole for å lære å ‘røyke riktig’?

Piris
Piris
13 years ago

Noen dager siden hørte jeg at prisen på tobakk og snus hadde gått opp, som resulterte i at 5 – 25 % mer folk røykte og snuste …
Høyere priser og forbud funker ikke !
Formynderiet er tragisk !

Fra arkivet