Ukategorisert

Vil finansiere NRK over statsbudsjettet

Det er ikke godt nok å avvikle lisensordningen for så å finansiere NRK over statsbudsjettet. En urettferdig ordning forblir like urettferdig.

Det er VG som spekulerer i at Fremskrittspartiet, Høyre, KrF og Venstre vil avskaffe kringkastingsavgiften etter valget neste høst. Torbjørn Røe Isaksen (Høyre) mener NRK bør finansieres over statsbudsjettet. Han støtter dermed Venstre som har hatt dette standpunktet lenge. Også programkomiteen i KrF har fremmet forslaget i arbeidet med nytt partiprogram.

Så lenge NRK forblir skattefinansiert, vil en del av borgerne betale for tilbud de ikke benytter. En som aldri bruker NRKs tilbud, bør heller aldri tvinges til å betale skatt slik at NRK får penger til driften.

Liberaleren mener, og de ikke-sosialistiske partiene bør være enige med oss, at kringkastingsvirksomhet ikke er noen offentlig oppgave. Hvis NRK skal finansieres må det gjøres av eier, eller ved betaling til selskapet. Ser man ikke NRK, er det ingen grunn til å betale.

Tags:

Mest lest

Arrangementer