Notiser

Personvernet svekkes gjennom Prüm

En tilslutningsavtale til Prüm innebærer at norsk politi vil kunne søke direkte i alle EU-landenes registre for utveksling av fingeravtrykk, DNA-profiler og kjøretøyopplysninger. Justisminister Knut Storberget redegjør i en pressemelding om hvorfor han vil ha Norge inn i det såkalte Prüm-samarbeidet. Får han det som han vil, vil EU kunne søke opp opplysninger om mange norske borgere. Personvernet har for tiden en svært lav kurs!

0 0 vurderinger
Vurdering
4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konservativ
Konservativ
12 years ago

Takk for at dere i Liberaleren tør stå oppreist og være prinsipielle i viktige saker som norske medier gir liten plass uten å mene noe om dem selv.

Pleym
Editor
12 years ago

FRA-loven i Sverige ble en vekker som flere aviser kommenterte på lederplass. Når det drar seg til rundt datalagringsdirektivet kan det hende at mediene bruker mer spalteplass. I mellomtiden får vi andre holde saken varm. Alt fokus på personvern bidrar i så måte. Skriv gjerne leserinnlegg i din lokalavis. Alle bidrag hjelper! Og delta i Liberalerens epostkampanje!

Konservativ
Konservativ
12 years ago

Takk, skal vurdere å skrive innlegg i lokalavisen. Ellers er jeg samme person som ‘Nasjonalkonservativ’ og har fulgt med på Liberaleren helt siden dere startet e-postkampanjen. Derfor har jeg selvsagt for lengst sendt e-postmeldinger til stortingsrepresentantene i mitt hjemfylke. Når det gjelder saken om Prüm-samarbeidet, tror jeg denne er av en litt annen natur enn DLD og FRA, fordi disse har en åpenbart negativ side, mens Prüm presenteres som positivt og uten betenkeligheter (man må tenke selv for å finne betenkelighetene). Derfor, selv om jeg er konservativ/verdikonservativ/nasjonalkonservativ/paleokonservativ, men absolutt ikke liberal(istisk)/liberalkonservativ/neokonservativ, setter jeg umåtelig stor pris på det arbeid Liberaleren… Read more »

Per Aage Pleym Christensen
Editor
12 years ago

Naturligvis. Spør om de vet hva dette faktisk går ut på, og om de ser noen prinsipielle betenkeligheter. Kunne være interessant å se de svarene..

Fra Liberalerens arkiv