Ukategorisert

Amerikanske tilstander

er et mye brukt begrep når USA fremstår som uforståelig, eller av venstresiden for å markere en grense for hva som ikke bør importeres fra «over there». Nå kan VG-korrespondent Anders Giæver få sjansen til å snu opp ned på uttrykket.

Giæver har bedt Vampus om omtale – og fått det. Liberaleren velger også å omtale – uten å være bedt om det. For Giæver har virkelig fått drømmejobben. Som VGs korrespondent i USA de neste fire årene.

Han har fått overta bloggnavnet Amerikanske tilstander. Den opprinnelige bloggen med samme navn var et tilsvar på den vanlige bruken av uttrykket her til lands. Et godt navn på en blogg for en USA-korrespondent. Smart navnevalg, og godt tenkt.

Også her vil vi koble til vår Før høsten-serie, der et av spørsmålene handler om hvilket norsk medium som er minst dårlig til å dekke amerikansk politikk. Kanskje kan Giæver efterhvert gjøre Snoen rangen stridig.

Kanskje kan Giæver med sin blogging gi uttrykket «amerikanske tilstander» et annet og mindre negativt innhold. På mange områder kunne Norge og resten av verden nemlig ha godt av litt mer amerikanske tilstander.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer