Ukategorisert

Norsk knefall for Kinas kommunistdiktatur

–Hvis jeg hadde vært regjeringssjef ville ikke Norge støttet OL i Kina, sier leder i Unge Venstre, Anne Solsvik til Liberaleren.

Liberaleren snakket med ungdomspolitikeren da åpningsseremonien fra Beijing startet på NRK1. Solsvik var klinkende klar på hva hun mente om den norske regjeringen.

–Det offisielle Norge vender det blinde øyet til Kinas massive menneskerettighetsbrudd når kongehuset og regjeringen er representert på tilskuerplass i Beijing, sier Solsvik.

Hun mener Kong Harald og Terje Riis-Johansens tilstedeværelse under åpningsseremonien viser et norsk knefall for Kinas kommunistdikatur og sender ut et signal fra det offisielle Norge om at idrettsfest er viktigere enn menneskerettigheter.

Liberaleren lurte på om Unge Venstre mener utøverne bør foreta seg noe de neste ukene?

–Det blir opp til hver enkelt utøver, men jeg håper utøverne ser hva som skjer i kullisene. Jeg håper idrettsutøverne bruker en del tid utenfor de ulike arenaene, sier Solsvik.

Før OL har kinesiske myndigheter gjort seg ekstra flid med å finjustere det glansbildet som skal vises til hundretusener av besøkende og milliarder av TV-seere. Blant annet er en rekke fattige personer tvangsflyttet vekk fra områdene nær OL-arenaene, og det er lagt klare begrensninger på hva vanlige kinesere får lov til å snakke med utenlandske gjester om.

–Det som nå går på TV er et glansbilde. Bak glansbildet skjuler det seg et dystert bakteppe av nød og undertrykking, sier Solsvik som synes det er trist at idrettsfesten er viktigere enn kravene til menneskerettigheter.

Tags:

Mest lest

Arrangementer