Ukategorisert

Dokumentavgiften er urettferdig

Hvis Kristin Halvorsen får bestemme, forblir dokumentavgiften uendret fordi den gir staten 5,8 milliarder kroner i inntekter.

Det betyr at finansministeren står fast på dagens Lov om dokumentavgift. Det medfører at borgere som investerer i blant annet eiendom fortsatt må betale dokumentavgift for å finansiere barnehager, skoler, kulturtilbud, U-hjelp og andre skattefinansierte tilbud som Kristin Halvorsen prioriterer. Halvorsen kaller dette solidaritet, men det er en urettferdig politikk. Hvorfor skal unge i etableringsfasen måtte betale 200 000 – 300 000 kroner ekstra i skatt, for å finansiere tilbud som andre benytter?

Det er Gjermund Hagesæter, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, som i et brev har spurt om regjeringen vil gjøre noe med dokumentavgiften. Ifølge skatt.no, har Kristin Halvorsen meddelt Hagesæter at dokumentavgiften har som formål å hente inntekter til staten. Å kutte 5,8 milliarder kroner i inntekter blir vanskelig.

Hun har ingen intensjoner om å kutte i skattefinansierte tilbud slik at borgerne får beholde mer av egne penger.

Dokumentavgiften har vært tema i flere valgkamper og flere parti har lovet å fjerne den, redusere den, eller vurdere den. Ingen ting har så langt skjedd. Det var et liberalistisk hint til stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter som bør sørge for å fjerne denne urettferdige skatten etter valget i 2009.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
13 years ago

Jeg fikk fnatt da jeg leste : «dokumentavgiften har som formål å hente inntekter til staten». Det er ikke mulig for hva politikere elsker : Gebyrer, skatter og fattigdom, men vil selv bli rike og gir blaffen i folket ! Det virker i alle fall sånn ! Kanskje det er på tide å begrense politikernes makt og samfunnsinnblanding ? Nei, vent, det er jo ALLEREDE på tide ! Jeg så en dokumentar fra USA om skatt og hvor blandt annet dette kom frem : Gjerne adj = En handling foretatt ved en frie vilje Påbudt adj = Befalt ved fullmakt… Read more »

Larry
Larry
13 years ago

Du nevner inflasjon Piris. Sjekk linken under, her vil du se hvorfor prisene paa innenlands-produserte varer (frisor, tannlege, kafebesok, etc) har steget til himmels. Og hvorfor boblen i bolig-, baat- og hyttemarkedet vil krasje.

http://www.ssb.no/emner/11/01/m2/fig-2008-07-31-01.html

Hr. J. Coisy
Hr. J. Coisy
13 years ago

Jeg er ikke spesielt glad for at liberalister velger å ty til økonomiargumentet i utide. Det er virkelig ikke vesentlig hvorvidt en tjeneste blir rimelig av å privatisere denne. Ei heller er det vesentlig at tjenesten øker i kvalitet. Det er ikke vesentlig at en tjeneste får bedre dekning med privatisering, eller leveres med en større ydmykhet enn når ansatte i badittstaten. Det vensentlige er at individet får velge hvordan han forvalter resultatet av sitt arbeide. Hvorfor klarer ikke liberalister å konsentere seg om dette? Hvor meget bedre blir ikke min økonomi av, ikke bare å ha mulighet til å… Read more »

Fra arkivet