Ukategorisert

Dokumentavgiften er urettferdig

Hvis Kristin Halvorsen får bestemme, forblir dokumentavgiften uendret fordi den gir staten 5,8 milliarder kroner i inntekter.

Det betyr at finansministeren står fast på dagens Lov om dokumentavgift. Det medfører at borgere som investerer i blant annet eiendom fortsatt må betale dokumentavgift for å finansiere barnehager, skoler, kulturtilbud, U-hjelp og andre skattefinansierte tilbud som Kristin Halvorsen prioriterer. Halvorsen kaller dette solidaritet, men det er en urettferdig politikk. Hvorfor skal unge i etableringsfasen måtte betale 200 000 – 300 000 kroner ekstra i skatt, for å finansiere tilbud som andre benytter?

Det er Gjermund Hagesæter, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, som i et brev har spurt om regjeringen vil gjøre noe med dokumentavgiften. Ifølge skatt.no, har Kristin Halvorsen meddelt Hagesæter at dokumentavgiften har som formål å hente inntekter til staten. Å kutte 5,8 milliarder kroner i inntekter blir vanskelig.

Hun har ingen intensjoner om å kutte i skattefinansierte tilbud slik at borgerne får beholde mer av egne penger.

Dokumentavgiften har vært tema i flere valgkamper og flere parti har lovet å fjerne den, redusere den, eller vurdere den. Ingen ting har så langt skjedd. Det var et liberalistisk hint til stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter som bør sørge for å fjerne denne urettferdige skatten etter valget i 2009.

Mest lest

Arrangementer