Ukategorisert

Erna Solberg: Ingen FRA-lov i Norge

Erna Solberg går i sin egen blogg langt for å avvise en norsk versjon av FRA-loven som er vedtatt i Sverige.

Høyre-lederen har fått spørsmål fra Sivert Krudtå om borgerne kan forvente seg en lignende lov i Norge etter valget neste år. Spørsmålet er på sin plass ettersom statsminister Fredrik Reinfeldt har støtte fra et borgerlig flertall i Riksdagen, noe som kan bli situasjonen i det norske storting etter valget neste høst.

I svaret til Sivert Krudtå skriver Solberg at ingen har grunn til å frykte et lignende lovverk i Norge. Hun legger til at Høyre har en lang tradisjon for å være opptatt av personvern, og de behov som den svenske Fra-loven er ment å dekke har aldri vært foreslått eller drøftet som nødvendige i Norge.

Les bloggposten til Erna Solberg. Les også bloggposten til Sivert Krudtå, der han advarer mot Høyre og Fremskrittspartiet av personvernhensyn.

Liberaleren minner om kampanjen mot datalagringsdirektivet.

Mest lest

Arrangementer