Ukategorisert

Erna Solberg: Ingen FRA-lov i Norge

Erna Solberg går i sin egen blogg langt for å avvise en norsk versjon av FRA-loven som er vedtatt i Sverige.

Høyre-lederen har fått spørsmål fra Sivert Krudtå om borgerne kan forvente seg en lignende lov i Norge etter valget neste år. Spørsmålet er på sin plass ettersom statsminister Fredrik Reinfeldt har støtte fra et borgerlig flertall i Riksdagen, noe som kan bli situasjonen i det norske storting etter valget neste høst.

I svaret til Sivert Krudtå skriver Solberg at ingen har grunn til å frykte et lignende lovverk i Norge. Hun legger til at Høyre har en lang tradisjon for å være opptatt av personvern, og de behov som den svenske Fra-loven er ment å dekke har aldri vært foreslått eller drøftet som nødvendige i Norge.

Les bloggposten til Erna Solberg. Les også bloggposten til Sivert Krudtå, der han advarer mot Høyre og Fremskrittspartiet av personvernhensyn.

Liberaleren minner om kampanjen mot datalagringsdirektivet.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer