Ukategorisert

Svømmeforbundet vil bruke OL-suksess i valgkampen

Det er ikke et lite krav Per Rune Eknes, president i Norges Svømmeforbund, kommer med til politikerne. Han bruker Norges innsats i OL som argumentasjon.

Svømmepresidenten vil på den politiske arenaen for å fremme kravet om svømmehall-milliarden, altså 1 000 000 000 ekstraordinære kroner for å renovere nedslitte svømmehaller og få åpnet de stengte skolebassengene. Det betyr, hvis Eknes får det som han vil, at mye av regningen overlates til skattebetalerne med alle ulempene det medfører.

–Jeg tror den rødgrønne regjeringen taper så de griner ved neste års stortingsvalg dersom de ikke gjør noe med svømmeanleggene. Jeg tror hele Norge også gjennom vår suksess i Beijing ser verdien av fylte og gode svømmeanlegg, sier svømmepresidenten og gjør et nytt forsøk på å utfordre idrettsminister Trond Giske. Så langt har han ikke lykkes, tross mange gitte løfter fra Giske og Stoltenberg, sier Per Rune Eknes til sportsanalyse.no.

Det finnes ikke mange gode argument for at det offentlige skal eie og drive svømmeanlegg i Norge i dag. Det er mulig å ha forståelse for logikken bak opprettelsen av offentlige bad de første tiårene på 1900-tallet i folkehelsens navn. Få leiligheter hadde bad og det hadde sikkert store helsemessige fordeler å gi byens innbyggere muligheten til å ta et varmt bad. Denne logikken gjelder ikke i dag. Bading er i dag trening og fornøyelse. Kostnadene til slike aktiviteter bør dekkes av hver enkelt. Derfor håper ikke Liberaleren at svømmeforbundet får gehør hos politikerne.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hr. J. Coisy
Hr. J. Coisy
13 years ago

Jeg er så glad for at jeg slipper å irritere meg over idioter som Per Rune Eknes. Mange dårlige nyheter blir gode nyheter når en er nullskatteyter og nullavgiftsyter til den norske stjel og del- mentalitet. Jeg trenger ikke ha noen meninger om tullete svømmehallmilliarder. Jeg kan derfor more meg over at det faktisk eksisterer idioter så dumme at de innbiller seg at ol-medaljer i svømming representerer noe av viktighet. Jeg lot meg høre at tidsforskjellen mellom de tre første plassene i OL på hundre meter bryst utgjorde mindre enn en promille. Hvis høytaleren som sender svømmerne avgårde stod tre… Read more »

Hr. J. Coisy
Hr. J. Coisy
13 years ago

Hvorfor innbiller du deg at jeg har kalt noen for idioter med begrunnelse i at de er uenig med meg? Er du også idiot?

Bigboyen
Bigboyen
13 years ago

Synd Hr.J.Coisy skal ødelegge debatten her, heldigvis har liberaleren mulighet for å bruke eiendomsretten sin.

Til saken er det vel ikke rart at mange idrettsutøvere doper seg når det er ledere som har slike holdninger. Oppsiden blir jo voldsom om vinnersportene skal få sugerør i statskassa.

Hr. J. Coisy
Hr. J. Coisy
13 years ago

Bigboyen, gjør rede for hvordan jeg har ødelagt debatten.

Fra arkivet