Ukategorisert

Svømmeforbundet vil bruke OL-suksess i valgkampen

Det er ikke et lite krav Per Rune Eknes, president i Norges Svømmeforbund, kommer med til politikerne. Han bruker Norges innsats i OL som argumentasjon.

Svømmepresidenten vil på den politiske arenaen for å fremme kravet om svømmehall-milliarden, altså 1 000 000 000 ekstraordinære kroner for å renovere nedslitte svømmehaller og få åpnet de stengte skolebassengene. Det betyr, hvis Eknes får det som han vil, at mye av regningen overlates til skattebetalerne med alle ulempene det medfører.

–Jeg tror den rødgrønne regjeringen taper så de griner ved neste års stortingsvalg dersom de ikke gjør noe med svømmeanleggene. Jeg tror hele Norge også gjennom vår suksess i Beijing ser verdien av fylte og gode svømmeanlegg, sier svømmepresidenten og gjør et nytt forsøk på å utfordre idrettsminister Trond Giske. Så langt har han ikke lykkes, tross mange gitte løfter fra Giske og Stoltenberg, sier Per Rune Eknes til sportsanalyse.no.

Det finnes ikke mange gode argument for at det offentlige skal eie og drive svømmeanlegg i Norge i dag. Det er mulig å ha forståelse for logikken bak opprettelsen av offentlige bad de første tiårene på 1900-tallet i folkehelsens navn. Få leiligheter hadde bad og det hadde sikkert store helsemessige fordeler å gi byens innbyggere muligheten til å ta et varmt bad. Denne logikken gjelder ikke i dag. Bading er i dag trening og fornøyelse. Kostnadene til slike aktiviteter bør dekkes av hver enkelt. Derfor håper ikke Liberaleren at svømmeforbundet får gehør hos politikerne.

Tags:

Mest lest

Arrangementer