Ukategorisert

Vil stoppe OL – hurra!

Fremskrittspartiet kan komme til å stoppe prosessen med å få OL til Tromsø i 2018, dersom partiet får makt og stor innflytelse etter stortingsvalget i 2009.

Den bekreftelsen kommer i dagens Nordlys. Fremskrittspartiet er ikke imot OL, men er imot at staten skal garantere for alle utgiftene.

–Vi må likevel erkjenne at enkelte vedtak gjort av andre regjeringer må håndteres på en ordentlig måte. Dersom det er gjort vedtak som er irreversible, skal vi forholde oss lojalt til det, sier Siv Jensen til Nordlys.

Dersom Norge skal søke Ol i 2018, må Norges Idrettsforbund ha forhåndsvarslet Tromsøs kandidatur til IOC i løpet av oktober 2009. Den endelige søknaden må være hos IOCs innen mars 2010. OL-saken kan bli sentral i valgkampen.

Liberaleren har ikke noe imot store arrangement, men hver arrangør bør betale egen fest. De som ikke har penger eller som ikke klarer å ordne finansiering, bør avstå fra å feste. Dette prinsippet skal selvsagt også gjelde for Tromsø 2018.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kjetil
Kjetil
13 years ago

Sannelig bra at noen vil stanse denne galskapen.

Bigboyen
Bigboyen
13 years ago

Så liberaleren mener at garantier bare kan trekkes tilbake? Selv om man er uenig i en avgjørelse som blir tatt så vil man i en regjering stå ansvarlig for de avtaler som er inngått.
Det gjelder i en rekke saker, alt fra kontrakter om produkter og tjenester som staten har inngått til f.eks oljeboring. Det kan ikke være slik at næringslivet bruker store summer for så å oppleve at en ny regjering bare bryter de kontrakter og garantier som er blitt gitt.

Jeg syns ikke det er god liberal politikk å ikke stå ved sitt ord.

Hr. J. Coisy
Hr. J. Coisy
13 years ago

Kina er igrunnen en perfekt vert for de fascistiske olympiske leker, hvor du er tvunget til å representere et land for å få tillatelse til å delta, men bare hvis idrettsorganisasjon i dette land samtykker. I en rekke øvelser skiller en mellom vinnere og andreplasser ved bruk av en oppløsning som er høyere enn det er mulig å skille fra hverandre på en rettferdig måte. I en rekke øvelser er det overlatt til dommere å bestemme hvem som skal vinne, og selv om det er mulig å bevise at en dommeravgjørelse har sendt feil lag videre får dette ingen gjennomslagskraft.… Read more »

Fra arkivet

 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • Ytringsfrihet – den viktigste rettighet av alleYtringsfrihet – den viktigste rettighet av alle
  Frihet til å ytre seg er selve grunnlaget for et fritt samfunn.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.