Ukategorisert

Arbeiderpartiet vil bruke mer tvang

Oslo Arbeiderparti ønsker å gjøre den videregående skolen obligatorisk. Det betyr at partiet ønsker en grunnskole på 13 år for alle i Norge.

Forslaget er motbydelig. Forslaget vil, hvis det blir gjennomført, gi betydelig mindre frihet til norske ungdommer som i dag har en viss valgfrihet etter gjennomført grunnskole.

–Når en 16 eller 17 åring oppdager at skolen er frivillig, kan de som er skoletrøtt bare bli hjemme, sier leder i Oslo Ap, Jan Bøhler til VG.

Forslaget er lite gjennomtenkt, og må medføre store endringer på flere felt. Mer tvang i utdanningssektoren må blant annet bety en ny seksuell lavalder. Ingen jenter kan velge å få barn som ung dersom det er obligatorisk skole. Jan Bøhler bør tenke seg om før han spyr ut forslag som reduserer personlig frihet og valgmuligheter.

Henrik Asheim, leder i Unge Høyre, reagerer også på forslaget.

–Det er typisk Arbeiderpartiet å tro at dersom man tvinger folk til å gjøre det de ikke vil, så er alle problemer løst. Vi må fokusere på hvorfor så mange elever velger å slutte før de er ferdige på videregående, fremfor å tvinge dem til å bli der mot sin vilje, sier han, ifølge ungehoyre.no.

Liberaleren minner om et kort innlegg som Ove A. Vanebo, formann Fremskrittspartiets Ungdom, fikk publisert hos Dagbladet. Konklusjonen er at valgfrihet er det absolutt beste!

Mest lest

Arrangementer