Ukategorisert

Redaktøren til Stortinget?

Liberalerens redaktør er foreslått som kandidat på Akershus Venstres stortingsliste. Venstre har idag én representant fra Akershus på Stortinget; Borghild Tenden.

Det var idag at det kom en hyggelig epost fra Akershus Venstres sekretær, med informasjon om at «det har blitt foreslått» at Liberalerens redaktør skal stå på Akershus Venstres stortingsvalgliste ved valget neste år.

For de som ikke har vært inne i en nominasjonsprosess før kan det opplyses at man må svare om man er villig, samt oppgi navn, fødselsår, yrke, og oversikt over politiske verv.

At Liberalerens redaktør fikk denne forespørselen skyldes at lokallagene i Akershus Venstre er blitt bedt om å foreslå kandidater. Når kandidatenes villighet er kartlagt sendes en liste over hvem som er foreslått ut igjen til lokallagene. De blir da bedt om å sette opp en liste på 10 rangerte kandidater.

Venstre er kjent for sin store åpenhet, og du finner oversikt over prosessen her. Hvem som sitter i komiteen finner du her.

Det ville naturligvis være flott med en gjennomført liberalist på Stortinget, men hva er sjansene for at Akershus Venstre nominerer en klassisk liberalist på sikker eller kampplass?

Det kan jo leseren tenke nærmere over.

Det skal innrømmes at det ikke er uproblematisk å nominere Liberalerens redaktør. Følgende svar ble derfor sendt nominasjonskomiteen:

«Politiske verv i Venstre: Ingen.
Andre verv/posisjoner:
Styremedlem i Bauta Bøker
Redaktør nettavisen Liberaleren

Liberaleren er en uavhengig nettavis med et liberalistisk ståsted. Den vil vurdere alle partier og all politikk utfra dette ståstedet – også i den kommende valgkampen. Om dette kan komme i konflikt med en eventuell plass på Akershus Venstres valgliste, får det bli opp til nominasjonkomiteen å vurdere. Jeg ønsker ihvertfall ikke å legge skjul på at dette er en aktuell problemstilling.»

Fortsettelse følger..

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer