Ukategorisert

Advarsel!

Kanskje norske myndigheter skal advare borgerne mot livet. Det eneste som er helt sikkert er at vi alle skal dø!

Liberaleren har i dag fått en e-post fra en sint leser. Leseren er oppgitt over formynderiet som råder. Han bruker ordet matt over den nye holdningskampanjen som regjeringen ønsker å gjennomføre mot snus.

Ifølge VG ønsker regjeringen å gjeninnføre advarselen på snusbokser om at snus er kreftfremkallende. I dag står det følgende på boksene: Denne tobakksvaren kan være helseskadelig og er avhengighetsskapende.

Hysteriet mot sigaretter er det mulig å forstå, hvis en legger godsiden til, fordi det kan gå utover uskyldige borgere gjennom passiv røyking. Snus derimot. Det er ingen ting som heter passiv snusing.

Det er på tide å minne politikerne om regnestykket fra en nederlandsk studie. Konklusjonen i studien, litt forenklet forklart, er at sunne borgere, de som lever lenge, er den største belastningen for skattefinansierte budsjett, sammenlignet med de som lever usunt og dør tidlig. Jan Arild Snoen har skrevet om undersøkelsen i Minerva. Det finnes få økonomiske argument i regjeringens formynderholdning.

Denne skribenten er en av dem som regner det meste som farlig eller usunt. Derfor understreker Liberaleren ofte at hver enkelt av oss må ta ansvaret for valgene vi tar. Er det farlig å bruke snus, har vi selv ansvaret når vi putter prisen under leppa. Livet blir ikke verdt å leve dersom vi skal forby eller motta advarsler mot alt som er farlig.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ugle Rimosen
Ugle Rimosen
13 years ago

«Man må ta ansvar for egne handlinger». Tenk, -det hadde jeg ikke trodd jeg skulle få lese på norsk. Fordi i Norge så har man systematisk fratatt individet retten til å bestemme over sitt eget liv, for det gagner jo ikke staten direkte. Disse «vitenskaplige undersøkelsene» er rene bestillingsverk for politikere som føler behov for å underbygge sine innfall og utspill med noe som skal likne et objektivt, videnskaplig tallmateriale. Well, figures don’t lie. But liars figure. For eksempel: En grunnleggende forutsetning for i det hele tatt å befatte seg med noe som skal utgi seg for å være videnskap,… Read more »

Ugle Rimosen
Ugle Rimosen
13 years ago

Er det noen som kan orkestrere et skikkelig super-arrangement av «Kum-ba-yah» for kor og orkester, så vi har noe å tralle på mens vi marsjerer ned i fremtidens kjeller der det funkler i noe som ser ut som kirurgiske instrumenter.
?

?

Per-Erik
Per-Erik
13 years ago

Det er ikke noe som heter passiv snusing. Men vi er alle med på spleiselaget for å betale for å behandle de som blir skadet av snus. Tann- og kreftbehandling koster!

Kurt Nilsen
Kurt Nilsen
13 years ago

Jeg også synes det var helt forferdelig med alt dette «dette er farlig», «forby snus» osv pratet. Jeg snuset fra jeg var 16 til 31 år. Etter et halvt år med kreftbehandling, et stort arr i magen og mindre hyggelige minner fra diverse undersøkelser med svært hyppig mellomrom, har jeg en litt annen innstilling. Det er ikke bruken jeg har blitt mot, det er det faktum at alle tror man er udødelig helt til man ligger på operasjonsbenken og tenker – har jeg skrevet testament, eller mister samboeren alt hvis noe går galt? Å kreve at folk kutter ut snus… Read more »

Fra arkivet