Ukategorisert

Slår et slag for boksing

Unge Venstre vil tillate proffboksing i Norge.

Unge Venstre mener at profesjonell boksing bør tillates i Norge, så lenge dette foregår i kontrollerte og offentlige former, skriver leder Anne Solsvik i en pressemelding.

Jan Simonsen, tidligere stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, fremmet på 90-tallet forslag om å oppheve forbudet. Forslaget fikk ikke tilslutning.

Forbudet mot profesjonell boksing i Norge ble vedtatt våren 1981. Tilhengerne av et forbud la vekt på de medisinske farene ved profesjonell boksing. Forbudet har ført til at norske idrettsutøvere har flyktet til utlandet for å holde på med sin idrett.

I pressemeldingen skriver Unge Venstre at profesjonell boksing bør tillates i Norge, så lenge dette foregår i kontrollerte og offentlige former. Så lenge andre idretter med stor helserisiko tillates, er det ingen grunn å holde proffboksingen unna norske idrettsarenaer. Så lenge helserisikoen, som man på ingen måte skal legge skjul på, blir klargjort for utøverne, bør de, og ikke staten, få velge om de skal gå i bokseringen. Frihet under ansvar er et liberalt prinsipp, og så lenge utøverne frivillig går inn i en idrett, må de også ta konsekvensene som følger med.

Liberaleren ser allerede frem til 2. runde i denne saken.

Tags:

Mest lest

Arrangementer