Ukategorisert

Slår et slag for boksing

Unge Venstre vil tillate proffboksing i Norge.

Unge Venstre mener at profesjonell boksing bør tillates i Norge, så lenge dette foregår i kontrollerte og offentlige former, skriver leder Anne Solsvik i en pressemelding.

Jan Simonsen, tidligere stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, fremmet på 90-tallet forslag om å oppheve forbudet. Forslaget fikk ikke tilslutning.

Forbudet mot profesjonell boksing i Norge ble vedtatt våren 1981. Tilhengerne av et forbud la vekt på de medisinske farene ved profesjonell boksing. Forbudet har ført til at norske idrettsutøvere har flyktet til utlandet for å holde på med sin idrett.

I pressemeldingen skriver Unge Venstre at profesjonell boksing bør tillates i Norge, så lenge dette foregår i kontrollerte og offentlige former. Så lenge andre idretter med stor helserisiko tillates, er det ingen grunn å holde proffboksingen unna norske idrettsarenaer. Så lenge helserisikoen, som man på ingen måte skal legge skjul på, blir klargjort for utøverne, bør de, og ikke staten, få velge om de skal gå i bokseringen. Frihet under ansvar er et liberalt prinsipp, og så lenge utøverne frivillig går inn i en idrett, må de også ta konsekvensene som følger med.

Liberaleren ser allerede frem til 2. runde i denne saken.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Knut-Eirik Lindblad
Knut-Eirik Lindblad
13 years ago

Norge er på mange måter latterlig.

En annen stor idrett som også var forbudt var skateboard (1978-1989)

All idrett har skadeomfang, skal man følge TV sporten må jo fotball og fri-idrett være noe av det farligste du kan drive med her i verden, men det er jo ikke forbudt.

Boksing er bl.a god trening, sosialt og øker selvtillitten. Noe mange kan trenge. At hjernecellene får seg noen smell er en annen sak, men det er da utøverne fullt klar over.

Blir provosert når jeg får vite sånt! Veldig enig med dere; frihet under ansvar 🙂

Piris
Piris
13 years ago

Helt enig at Norge er latterlig !
Vi har ikke bare forbud mot proff boksing, men også plukking av multekart, bære uniform som medlem av politisk organisasjon etc.

Latterlige politikere som lager et latterlig samfunn …..

jon
jon
13 years ago

jaggu på tide at noen plukker opp denne dinosauren i norsk lovverk. Sverige har klart å få til proffboksing «light» ihvertfall. På tide Norge følger etter og slutter seg til resten av verden..

Eirik Bondø
12 years ago

Hei alle!

Jeg er grunnlegger av denne gruppa på facebook, så setter pris på om dere tar turen innom og melder dere inn! Det er forøvrig enn større debatt på diskusjonsforumet, som jeg veldig gjerne inviterer dere til å delta på!

Ellers skal dere vite, at det er en del arbeid som gjøres for å forberede et fremstøt mot politikken igjen, men det er en del andre ting som må på plass først.

Boksehilsen

Eirik Bondø

Eirik Bondø
12 years ago

Trodde linken kom automatisk når jeg la den inn som webadresse, men prøver igjen:

http://www.facebook.com/group.php?gid=57564379169&ref=ts

God jul og godt nyttår!

Fra arkivet