Ukategorisert

Nå kommer det idiotiske forbudet fra Giske

Regjeringen kommer nå med lovforslaget som gjør det ulovlig å foreta betalingstransaksjoner til spill som er ulovlige i Norge. Med ulovlige spill mener regjeringen spilleselskap som ikke har konsesjon for drift i Norge. Det betyr at regjeringen ønsker å ramme store selskap på internett som driver helt lovlig fra andre land.

Til NRK sa kultur- og kirkeminister Trond Giske, at forslaget om forbud for bankene å overføre penger til nettgamblingsselskap vil bli fremmet i løpet september måned.

Det er en gammel nyhet at regjeringen ønsker et slik forbud. Liberaleren har skrevet om forslaget tidligere.

Forslaget vil, når det blir vedtatt, føre til mindre kontroll med gambling fordi det blir etablert alternative måter for pengeoverføring fra spillerne til selskapene og fra selskapene til spillerne. Allerede i dag er det en rekke utenlandske onlinebanker som blir brukt av norske forbrukere. Onlinebankene blir brukt av ulike grunner. Når forbudet er på plass har disse aktørene nok et konkurransefortrinn i forhold til banker som i dag foretar det meste av betalingsformidlinger i forhold til gambling på internett.

Forbudet som Trond Giske vil innføre er idiotisk, utrolig idiotisk. I dag har kulturministeren en viss kontroll med internettgamblingen. I fremtiden blir kontrollen svært, svært liten.

Trond Giske, hvor dum er det mulig å bli?

Tags:

Mest lest

Arrangementer