Ukategorisert

Nå kommer det idiotiske forbudet fra Giske

Regjeringen kommer nå med lovforslaget som gjør det ulovlig å foreta betalingstransaksjoner til spill som er ulovlige i Norge. Med ulovlige spill mener regjeringen spilleselskap som ikke har konsesjon for drift i Norge. Det betyr at regjeringen ønsker å ramme store selskap på internett som driver helt lovlig fra andre land.

Til NRK sa kultur- og kirkeminister Trond Giske, at forslaget om forbud for bankene å overføre penger til nettgamblingsselskap vil bli fremmet i løpet september måned.

Det er en gammel nyhet at regjeringen ønsker et slik forbud. Liberaleren har skrevet om forslaget tidligere.

Forslaget vil, når det blir vedtatt, føre til mindre kontroll med gambling fordi det blir etablert alternative måter for pengeoverføring fra spillerne til selskapene og fra selskapene til spillerne. Allerede i dag er det en rekke utenlandske onlinebanker som blir brukt av norske forbrukere. Onlinebankene blir brukt av ulike grunner. Når forbudet er på plass har disse aktørene nok et konkurransefortrinn i forhold til banker som i dag foretar det meste av betalingsformidlinger i forhold til gambling på internett.

Forbudet som Trond Giske vil innføre er idiotisk, utrolig idiotisk. I dag har kulturministeren en viss kontroll med internettgamblingen. I fremtiden blir kontrollen svært, svært liten.

Trond Giske, hvor dum er det mulig å bli?

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Grenseløs
13 years ago

Det er hinsides all fornuft, uansett hvilken vinkel man ser det fra.

Socraton
Socraton
13 years ago

Jeg er også enig i at det er et dårlig forslag, men jeg tror ikke at det kommer av at Giske er dum. Kjip vinkling på artikkelen.

Ellers er jo ikke gambling akkurat noe stort problem i Norge, så jeg ser ikke helt hvilke grunner han kan ha til å gjøre noe slikt ulovlig.

Gunnar Andreassen
13 years ago

Da vil folk bare bruke nettbetaling istedenfor nettbanker.

IvarE
IvarE
13 years ago

Dette strider vel mot EØS-avtalen, ref fri flyt av varer og tjenester?

Og uansett, hvor langt skal man *tillate* reguleringskåte politikere å forgripe seg på enkeltmenneskets rettigheter? Ett sted må da grensen gå for hvor langt hensynet til de få skal få begrense de mange!

Å, ja, sier de det? Var det ikke hensynet til de spilleavhengige som var den *egentlige* grunnen? Var det hensynet til det statlige spillemonopolet, ja? Aaahhh, men DA er det vel helt OK?

Bli kvitt denne regjeringen!!!!

Fredrik Gyllensten
13 years ago

Helt enig med deg Bjørn!

Hanna
Hanna
13 years ago

IvarE: Jepp, det gjør det, er artikkel i dagens finansavisen om dette.

trackback
12 years ago

[…] statens innblanding.” – På Dagsorden; “Arveiderpartiets blinde tro på forbud” – Liberaleren; “Forbudet som Trond Giske vil innføre er idiotisk, utrolig idiotisk. I dag har […]

Fra arkivet