Ukategorisert

Snokeordningen bør avvikles

Skattedirektoratet har sendt ut skattelister med nordmenns personnumre til norske medier.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) var sint på Skattedirektoratet. I dag må ledelsen i direktoratet møte på finansministerens kontor for å forklare hva som gikk galt og hvordan Skattedirektoratet skal unngå å gjøre den samme feilen i fremtiden.

Skattedirektøren kommer til å love finansministeren bot og bedring. Det er ikke godt nok for Liberaleren. Ordningen bør avvikles og skattesystemet må forenkles. Det er den eneste måten å unngå at sensitive opplysninger om borgerne kommer på avveie.

Liberaleren mener at offentliggjøring av skattelister kan sammenlignes med å se inn i naboens vindu, lytte på andres telefonsamtaler eller snuse på post som er feiladressert. Det er snoking og vi betaler en høy pris for snokingen, noe som ble bekreftet da Skattedirektoratet sendte mange hundre tusen personnummer ut til media.

Aftenposten har mer om saken.

Mest lest

Arrangementer