Ukategorisert

Frihetspartiet Høyre? Jau jau

Hvis utvalgets innstilling blir vedtatt og politikerne fra Høyre fortsatt snakker om personlig frihet og valgmuligheter, bør svaret til politikerne være jau jau.

Høyres helsepolitiske utvalg har levert sin innstilling til Erna Solberg. Ifølge partilederen skal forslagene ut på høring i organisasjonen. Får utvalget tilslutning på neste års landsmøte, er det farvel til ”frihetspartiet” Høyre. Hvis ikke borgerne er voksne nok til å styre eget alkoholkonsum, er det vanskelig å forsvare frihet på andre viktige felt for befolkningen.

Som reklame for innstillingen har Høyre følgende overskrift på eget nettsted: Høyre skrur igjen kranene.

Unge Høyre raser mot en mer restriktiv alkoholpolitikk.

–Høyre er for mer personlig frihet. Det er ikke myndighetenes oppgave å bestemme hvor mye vi kan drikke, når vi kan drikke, når vi kan kjøpe drikke og når eiere av utesteder skal ha åpent, sier leder Henrik Asheim til Liberaleren.

–Med mer frihet kommer også mer ansvar. Vi kjemper imot formynderne og mener det skal være grenser for politikk. Da må man også ta større ansvar for sine handlinger. Derfor er det uforståelig om Høyre nå går inn for en strengere alkoholpolitikk, mener Asheim.

Unge Høyre og Henrik Asheim, dere har litt av en jobb foran dere. Mislykkes jobben, kommer Fremskrittspartiet til å spise Høyre levende ved neste års stortingsvalg.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
13 years ago

Vi må bare innse at Høyre ikke lenger er et parti som jobber for den personlige frihet og at det skal være grenser for politikk. Det er synd, men jeg har tatt konsekvensen av det; meldt meg ut av partiet og helhjertet gått inn i fremskrittsbevegelsen. Selv om heller ikke den er feilfri, vil jeg oppfordre fler om å gjøre det samme, i alle fall hvis man er tilhengere av en reell forminskning av formynderstatens klamme hand. Svaret til Høyre bør imidlertid ikke være «jau jau», men et rungende «nei! nei!» Men men, hvis Høyre ønsker en ren FrP-regjering, samtidig… Read more »

Piris
Piris
13 years ago

Jeg har alt mistet troen på de fleste «formynderske» partier …

Voodoo-king
Voodoo-king
13 years ago

Nordmenn vandrer mot høyre, dette hjelper lite når rullebåndet de går på ruller mot venstre.

Så snart det ser ut til å være flertall for økonomisk frihet

smetter venstre til venstre

så snart det ser ut til å være utsikter til sosial frihet

smetter høyre til venstre.

Fra arkivet