Ukategorisert

Vil ha røykeforbud i arbeidstiden

I Liberalerens redaksjon er vi møkkleie av alle forbudsforslagene som kommer. Det verste av alt er at det aldri tar slutt.

Denne gangen er det Inger Østensjø, rådmann i Stavanger, som slår på stortromma. Rådmannen ønsker røykeforbud for alle ansatte i arbeidstiden. Forbudet skal gjelde alle, også arbeidstakere som jobber i parkvesenet.

–Skadevirkningene av sigarettrøyk er kjent og dokumentert. Det fører til for tidlig død, livsstilssykdommer og høyere sykefravær. Det er en seier for hver enkelt som klarer å slutte, skriver rådmann Inger Østensjø i en orienteringssak til politikere og de ansatte, ifølge Aftenbladet.no.

Noen politikere reagerer på forslaget som likevel kan få flertall.

–Dette blir for voldsomt. Folk må få lov til å røyke om de vil. Skal vi begynne å sjekke de ansattes matpakker også for å se om de spiser sundt, spør Fremskrittspartiets Trond Birkedal.

–Jeg dras mellom det åpenbare helseaspektet her og den enkeltes frihet til å velge selv. Jeg har respekt for de røykende, men skal samtidig innrømme at røyking utenfor kommunale bygg ikke er det vakreste jeg ser, sier Venstres Per A. Thorbjørnsen til Aftenbladet.no.

Får rådmannen tilslutning for forslaget, vil det være ulovlig å ta en røyk i lunsjpausen. Det er iliberalt!

Tags:

Mest lest

Arrangementer