Ukategorisert

En sann gatekriger og ildsjel

Han mener narkotika må bli lovlig. Han vil gjøre det tilgjengelig, men ønsker ikke et fritt marked. Han vil ha aldersgrense, faste salgsplasser og streng kontroll. Han ønsker at det offentlige skal stå for salget, og han vil ha varedeklarasjon. Han er ikke like liberal som Liberaleren, men det er ikke veldig langt unna. Han blir av en blogger kalt en sann gatekriger og ildsjel.

Han heter Arild Knutsen, og er leder av Foreningen for human narkotikapolitikk.

På bloggen Min Dotter….. får leserne forklaringen på hvorfor Arild Knutsen betyr mye for mange. I bloggen skriver signaturen Zinna om sitt første møte med Knutsen. Det er en sterk skildring, en skildring som bekrefter at personer som vil liberalisere narkotikalovgivningen har sterk omsorg for andre. Liberaleren anbefaler bloggen, og ber Arild Knutsen om å stå på videre.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
13 years ago

Dersom narkotika først blir lovlig – og det må det gjerne bli for meg – ser jeg ingen gode argumenter for et offentlig salgsmonopol. Dette høres for meg ut som dårlig, gammel sosialdemokratisk dobbeltmoral: helst vil vi ikke at du skal gå til grunne, men skal du først gå til grunne vil vi gjerne tjene det vi kan på det. Ref. de ”snille” spilleautomatene til Giske, der for eksempel Blindeforbundet ikke skal kunne tjene på folks spillegalskap, men at staten godt kan gjøre det. Liberalerens omfavnelse av Knutsen er således uforståelig for Knudsen, og virker mer som nonkonformisme. Jeg kan… Read more »

Fra arkivet

 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.