Ukategorisert

Journalister, våkn opp!

I Landstinget på TV2 på onsdag ble Per Sandberg spurt om hvorfor Fremskrittspartiet vil privatisere helsevesenet. Spørsmålet er dumt, fordi Fremskrittspartiet ikke ønsker at borgerne skal ha ansvaret for egen helse.

Spørsmålet lignet på det Knut Olsen fra NRK prøvde seg på i 2007. Da hevdet Olsen at Svenn Kristiansen har gått inn for å privatisere eldreomsorgen fullstendig. I Liberalerens redaksjon er Kristiansen godt kjent. Er det noe som er helt sikkert, er det at den tidligere toppen i Oslo FrP står på FrPs politiske program som kan betegnes som offentlig finansiert – privat produsert.

I Liberaleren har vi redegjort for de ulike definisjonene. Fremskrittspartiet er tilhenger av konkurranseutsetting, og vil at helse- og eldreomsorg i stor grad skal være skattefinansiert. Det betyr at borgere som lever sunt, må betale for borgere som lever usunt. Hva som er sunt og usunt skal skribenten holde seg unna, fordi det vil variere mellom hver enkelt kropp.

Det finnes et parti i Norge som vil privatisere helsevesenet. Det er Det Liberale Folkepartiet. I kapitel 14 i stortingsprogrammet for perioden 2005 – 2009, redegjør partiet for et fungerende og rettferdig system.

Spørsmålene på Landstinget er godkjent av TV2-mannskapet. Kvalitetssikringen er fortsatt dårlig.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
13 years ago

At spørsmålet er dumt, er jeg enig i. Det vet nok journalistene også. Jeg er temmelig sikker på at journalistene utmerket godt visste at spørsmålet inneholdt gale premisser, men at de likevel gjorde det. Så er spørsmålet: hvorfor? Årsaken er banal, samtidig som svaret er skremmende. at «bestemor settes på anbud» er et skremmebilde sosialistene dessverre har lyktes i å skape om politikere som har andre løsninger enn dagens dårlige løsninger. Ved å forutsette noe slikt, tror de at de skremmer velgerne fra å stemme på høyrepartiene. De tror åpenbart at velgerne er idioter – på seg selv kjenner man… Read more »

Simon
13 years ago

Nok en gang en fin og presis definering av begrepene fra Bønnas hånd. Takker og bukker. Så Gjenstår det bare å få Knut Olsen til å stille samme spørsmålet til Vegard 🙂

Pål Vik
Pål Vik
13 years ago

«Sieg Heil», Frp-folk!

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
13 years ago

Pål Vik må nok ha misforstått det meste av Fremskrittspartiets politikk, eftersom han tror partiets standpunkter står så langt til venstre at de kan defineres som nasjonalSOSIALISTISKE. Det må stå dårlig til med sosialismen om dagen, siden man må ty til brunskvetting for å ”argumentere mot” partiet. Det må jo bety at partiets politikk er så genial på alle måter at partiets motstandere må ty til slag under beltestedet for i det hele tatt å komme til orde. Nå blir det lett å vinne valget, mein Kind.

Fra arkivet