Ukategorisert

Journalister, våkn opp!

I Landstinget på TV2 på onsdag ble Per Sandberg spurt om hvorfor Fremskrittspartiet vil privatisere helsevesenet. Spørsmålet er dumt, fordi Fremskrittspartiet ikke ønsker at borgerne skal ha ansvaret for egen helse.

Spørsmålet lignet på det Knut Olsen fra NRK prøvde seg på i 2007. Da hevdet Olsen at Svenn Kristiansen har gått inn for å privatisere eldreomsorgen fullstendig. I Liberalerens redaksjon er Kristiansen godt kjent. Er det noe som er helt sikkert, er det at den tidligere toppen i Oslo FrP står på FrPs politiske program som kan betegnes som offentlig finansiert – privat produsert.

I Liberaleren har vi redegjort for de ulike definisjonene. Fremskrittspartiet er tilhenger av konkurranseutsetting, og vil at helse- og eldreomsorg i stor grad skal være skattefinansiert. Det betyr at borgere som lever sunt, må betale for borgere som lever usunt. Hva som er sunt og usunt skal skribenten holde seg unna, fordi det vil variere mellom hver enkelt kropp.

Det finnes et parti i Norge som vil privatisere helsevesenet. Det er Det Liberale Folkepartiet. I kapitel 14 i stortingsprogrammet for perioden 2005 – 2009, redegjør partiet for et fungerende og rettferdig system.

Spørsmålene på Landstinget er godkjent av TV2-mannskapet. Kvalitetssikringen er fortsatt dårlig.

Mest lest

Arrangementer