Ukategorisert

Friheten er nesten borte

Bedriftene har minimal frihet i hvordan stillingsannonsene skal utformes. Likestillingsloven er streng og detaljert.

Liberaleren tok i dag kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet. En hyggelig saksbehandler besvarte våre spørsmål om hvordan annonsen ledig stilling i Liberaleren skulle utformes. Konklusjonen er at vår nettavis har minimalt med frihet, dersom likestillingsloven skal følges til punkt og prikke på den fiktive stillingsannonsen.

Utgangspunktet for vår henvendelse var ønsket til likestillings- og diskrimineringsombud, Beate Gangås. Ombudet krever, ifølge Vårt Land, at norske arbeidsgivere blir flinkere til å inkludere homofile, lesbiske og transseksuelle i sine stillingsannonser. Det er et krav som vil redusere næringslivets frihet ytterligere, en frihet som fra før er minimal på dette området. Liberalerens redaksjon har ingen problem med homofile og lesbiske, men alle er slett ikke like liberale som det vi er.

Ledelsen i en privat bedrift bør selv få bestemme hvordan bedriften skal fremstå i konkurransen om arbeidstakere. Likestillingsloven gir dessverre enorme begrensninger i blant annet ytringsfriheten til aktørene i næringslivet.

Likestillingsloven er ett av mange eksempel på at frihet og eiendomsrettigheter har dårlige kår i Norge.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
13 years ago

Ifølge NRK Dagsnytt har det offentlig eide Nord-Trøndelag Teater en annonse og en reklameplakat ute. Der averteres det med to forskjellige priser på billettene til forestillingen «Nabosommer». Billettprisen på 200 kroner gjelder for alle andre enn FrP-sympatisører, som pent må finne seg i å betale 1.629 kroner, altså mer enn 8 ganger så mye. Og dette altså bare fordi de stemmer på ett bestemt lovlig politisk parti som er representert i Norges lovlig og demokratisk valgte nasjonalforsamling.
Hipp hurra for den offentlige toleransen!!!

RK
RK
13 years ago

Jeg hørte også om denne «forskjellprisingen» som Eivind nevner. Noe slikt kunne vært riktig dersom FrPs skattepolitikk hadde vært gjennomført. FrPs politikk går jo ut på å redusere skattene samtidig som kulturoverføringene kuttes for at folk selv skal kunne bestemme hvilke kulturelle aktiviteter man vil bruke pengene sine på, og ikke bli tvunget til å subsidiere naboens operabilletter eller hva det skal være over skatteseddelen. Initiativtakerne bak denne «aksjonen» har tydeligvis ikke fått med seg at FrPs skattepolitikk ikke er gjennomført. Dermed har FrP-velgere, like mye som alle andre velgere, vært med å betale for denne forestillingen over skatteseddelen. Dermed… Read more »

Fra arkivet

 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
  Keynes var en økonom for depresjoner.