Ukategorisert

Friheten er nesten borte

Bedriftene har minimal frihet i hvordan stillingsannonsene skal utformes. Likestillingsloven er streng og detaljert.

Liberaleren tok i dag kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet. En hyggelig saksbehandler besvarte våre spørsmål om hvordan annonsen ledig stilling i Liberaleren skulle utformes. Konklusjonen er at vår nettavis har minimalt med frihet, dersom likestillingsloven skal følges til punkt og prikke på den fiktive stillingsannonsen.

Utgangspunktet for vår henvendelse var ønsket til likestillings- og diskrimineringsombud, Beate Gangås. Ombudet krever, ifølge Vårt Land, at norske arbeidsgivere blir flinkere til å inkludere homofile, lesbiske og transseksuelle i sine stillingsannonser. Det er et krav som vil redusere næringslivets frihet ytterligere, en frihet som fra før er minimal på dette området. Liberalerens redaksjon har ingen problem med homofile og lesbiske, men alle er slett ikke like liberale som det vi er.

Ledelsen i en privat bedrift bør selv få bestemme hvordan bedriften skal fremstå i konkurransen om arbeidstakere. Likestillingsloven gir dessverre enorme begrensninger i blant annet ytringsfriheten til aktørene i næringslivet.

Likestillingsloven er ett av mange eksempel på at frihet og eiendomsrettigheter har dårlige kår i Norge.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
12 years ago

Ifølge NRK Dagsnytt har det offentlig eide Nord-Trøndelag Teater en annonse og en reklameplakat ute. Der averteres det med to forskjellige priser på billettene til forestillingen “Nabosommer”. Billettprisen på 200 kroner gjelder for alle andre enn FrP-sympatisører, som pent må finne seg i å betale 1.629 kroner, altså mer enn 8 ganger så mye. Og dette altså bare fordi de stemmer på ett bestemt lovlig politisk parti som er representert i Norges lovlig og demokratisk valgte nasjonalforsamling.
Hipp hurra for den offentlige toleransen!!!

RK
RK
12 years ago

Jeg hørte også om denne “forskjellprisingen” som Eivind nevner. Noe slikt kunne vært riktig dersom FrPs skattepolitikk hadde vært gjennomført. FrPs politikk går jo ut på å redusere skattene samtidig som kulturoverføringene kuttes for at folk selv skal kunne bestemme hvilke kulturelle aktiviteter man vil bruke pengene sine på, og ikke bli tvunget til å subsidiere naboens operabilletter eller hva det skal være over skatteseddelen. Initiativtakerne bak denne “aksjonen” har tydeligvis ikke fått med seg at FrPs skattepolitikk ikke er gjennomført. Dermed har FrP-velgere, like mye som alle andre velgere, vært med å betale for denne forestillingen over skatteseddelen. Dermed… Read more »

Fra Liberalerens arkiv