Ukategorisert

La kapteinene være i fred!

Regjeringen ba i 2006 Sjøfartsdirektoratet utrede obligatorisk båtførerbevis for fritidsbåter. Nå bekrefter Arbeiderpartiet at ordningen er få uker unna, sier Høyres Peter Skovholt Gitmark til Liberaleren.

Høyre reagerer sterkt på at regjeringen vil pålegge flere hundretusen nordmenn å ta et båtførerbevis uten at Stortinget får diskutere saken. Regjeringen mener en slik endring kan gjennomføres med en forskriftsendring.

–Mye tyder på at regjeringen vil følge direktoratets anbefalinger og pålegge båtførersertifikat for å føre båter på mer enn 23 fot eller med mer enn 25 hk motor. Det vil få ha minimale effekter i forhold til å redusere ulykkene samtidig som forslaget vil ha store samfunnsøkonomiske konsekvenser, sier Peter S Gitmark.

Stortingsrepresentanten legger til at det er uforståelig at man vil stille krav til førere av snekker og seilbåter, når det er de raskeste båtene som tar liv. Det er ovenfor førerne av disse båtene vi må sette inn tiltak, mener Gitmark.

Innføringen av båtførerbeviset er anslått å koste mer enn en halv milliard kroner det første året. Senere vil kostnadene ligge på over 55 millioner kroner årlig. Det er båtførerne selv som må ta hoveddelen av regningen.

Ikke en gang småbåtkapteinene vil regjeringen la være i fred. Regjeringen fortsetter arbeidet med å gjøre store innhogg i våre liv.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer