Ukategorisert

Slavekontrakt?

Det er en viktig forskjell mellom en slave og en deltaker i TV-serien ”Skal vi danse”. Deltakeren har sagt ja til avtalen helt frivillig.

Wikipedia har definert ordet slave.

Helgens utgave av Se og Hør avslører innholdet i ”Skal vi danse”-deltakernes kontrakt med produksjonsselskapet Monster Entertainment A/S, som produserer programmet for TV 2. Advokat Halvard Helle kaller avtalene for monsteravtaler.

Avtalefrihet er et kjent konsept innenfor liberalismen. Avtalefriheten bygger på at du eier ditt liv, har personlig frihet, også en frihet til å søke etter individuell lykke. Friheten til å inngå avtaler tilhører individet. Hva som er lykke for hvert enkelt individ vil variere fordi menneskene er veldig ulike. Derfor vil menneskene prioritere ulikt i kontraktforhandlinger. Avtalefrihet er et gode, ikke en byrde og denne friheten kan ikke under noen omstendigheter sammenlignes med slaveri.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer