Ukategorisert

Giske sa nei til statsgaranti

Denne gangen må Liberaleren gi Trond Giske skryt. Han har sagt nei til statsgaranti til OL i Tromsø.

Grupperinger i Tromsø jobber for å få sjakk-OL til byen i 2014. På typisk nordnorsk vis ønsker initiativtakerne skattefinansierte overføringer til arrangementet.

Ifølge Radio Tromsø, har kultur- og kirkeministeren sagt nei til statsgaranti til arrangementet. Vi får håpe signalet også betyr et statlig nei til å være med på en medfinansiering. NRK melder at Tromsø kommune trenger 50 til 70 millioner kroner til arrangementet.

Liberaleren har ingen ting imot store arrangement, men hver arrangør bør betale egen fest. Alle som ikke har penger, bør avstå fra å være arrangør. Hvis politikerne hadde brukt dette prinsippet aktivt, er veien til store skattelettelser til borgerne betydelig nærmere.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrik Mellem
13 years ago

Om ikke 100% så langt på vei enig. Hvor mange private investorer har egentlig tjent penger på fotball i Norge? Jeg synes egentlig det er veldig greit at sponsing – for det er det det i realiteten fort blir snakk om – av idrett kan være hobbyinvesteringer for folk med penger til overs, og ikke noe samfunnet skal drive med. Med mindre – det er særlige samfunnsmessige grunner til det. Det KAN det være. Det er liten tvil om at Mjøsregionen fikk, og fortsatt nyter godt av det løftet som OL på Lillehammer ga. Så kan man alltids diskutere hvorvidt… Read more »

Fra arkivet