Ukategorisert

Svart-hvitt fokus

Da en utøver ble tatt for bruk av cannabis, ble et stort apparat satt i gang fordi cannabis skal være helseskadelig.

Dobbelmoralen herjer i norsk idrett. Det er ikke uvanlig med en fest når idrettslederne møtes. Naturlige ingredienser på festene er øl og konjakk. Festene er vanlig i alle kretsene og i alle forbundene i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.

I dag ble oktoberutgaven av Ren idrett sendt ut fra Antidoping Norge. I magasinet er det en historie fra Ready fotball, en del av et stort idrettslag som har tilholdssted på Oslos vestkant. Sportssjef Ulf Johansson kan fortelle at en fotballspiller testet positivt på cannabis under Norway Cup. Etter testen ble en stort apparat i gangsatt i klubben og rundt spilleren, fordi ungdommene tok så lett på et stoff som er så helsefarlig, ifølge Ulf Johansson. Skribentens første spørsmål er om Ready fotball har bevis for at cannabis er helseskadelig, mer skadelig enn for eksempel stort misbruk av alkohol? Hvis Johansson har en slik dokumentasjon, må han gjerne sende materiellet til Liberaleren. Det finnes faktisk land der cannabis er velsignet av politikerne på samme måte som norske politikere har velsignet alkohol.

Spørsmål nummer to er om den samme operasjonen hadde blitt iverksatt om spilleren ble oppdaget påvirket av alkohol? Det er umulig å vite det nøyaktige svaret på spørsmålet fordi klubbene opptrer veldig ulikt når det gjelder forebyggende arbeid innen rus. Likevel er det få klubber som slår ned på utøvere som nyter alkohol på fritiden. Øl, vin og brennevin er akseptert i norsk idrett, men cannabis er det ikke. Det betyr at Ready fotball, som er en del av norsk idrett, forskjellsbehandler rusmidler som det uten tvil er mulig å behandle likt. Vi må anta at idrettsledernes forhold til øl og konjakk gir alkohol et betydelig fortrinn sammenlignet med andre rusmidler. Tiden er inne for å foreslå at idrettslederne bytter ut pilsen med en joint på samlingene. Det vil avlive mystikken rundt cannabis.

(Skribent Bjørn Magne Solvik er leder av Nordkapp idrettsråd og nestleder i en fotballklubb. Solvik har vært på mange fester sammen med idrettsledere)

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer