Ukategorisert

Innfører obligatorisk båtførerbevis

Regjeringen lover et enkelt system for myndighetene som skal håndheve kravene, men i praksis blir staten større. Det går utover alle, ettersom staten finansieres gjennom skatter og avgifter.

Regjeringen har besluttet å innføre obligatorisk båtførerbevis for fritidsbåter fra 1. mai 2010, skriver nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

Det obligatoriske kravet til båtførerbevis vil gjelde båtførere som er født etter 1. januar 1980. Det er nødvendig med et slikt bevis for å føre fritidsbåter med lengde over 8 meter eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter.

Det anslås at rundt 170 000 personer må ha bestått båtførerprøven og skaffet seg båtførerbevis innen 1. mai 2010. Personer som har tatt båtførerprøven tidligere, slipper å ta prøven på nytt. Det stilles ikke krav til å gjennomføre kurs før prøven avlegges.

Høyre har tidligere reagert på forslaget, en sak Liberaleren omtalte 15. oktober.

Ifølge Sylvia Brustad, setter regjeringen samtidig i gang et arbeid som gjør det mulig å frata personer som er født før 1980 retten til å føre båt ved overtredelse av regelverket til sjøs.

Det er slike små saker som har gitt en gigantisk stat.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer