Ukategorisert

Et slag mot ytringsfrihet

Dersom Fredrikstad Høyre ikke går tilbake på vedtaket, vil Høyre miste troverdighet i spørsmål om ytringsfrihet.

En av de store sakene i det politiske miljøet i dag har vært eksklusjonen av Georg Apenes fra Fredrikstad Høyre. Styret i lokalforeningen vedtok i går eksklusjon av Apenes som er tidligere stortingsrepresentant og nå direktør for Datatilsynet.

Foreløpig har ikke Fredrikstad Høyre sendt ut en pressemelding om vedtaket. Lokalforeningen har heller ikke omtalt vedtaket på eget nettsted. I seg selv merkelig, ettersom styret i Fredrikstad Høyre har ekskludert en mann som får heder og ære for jobben i tilsynet. Høyre som parti har fokus på personvern, ifølge Hoyre.no.

Av ulike oppslag i media kommer det frem at Georg Apenes har kritisert Martin Engeset. Apenes mener at Engeset ikke er best egnet til å toppe stortingsvalglisten. Han har brukt et fargerikt språk for å nå ut med budskapet. For Liberaleren er ytringsfriheten mest verdifull når de mest ufyselige meningene kan ytres, og det er beklagelig at styret i Fredrikstad Høyre ikke deler vårt liberale syn på ytringsfrihet.

Ifølge Hoyre.no, regner generalsekretær Trond Reidar Hole med at vedtaket blir omgjort. Tar generalsekretæren feil har Høyre mistet troverdighet i spørsmål som gjelder ytringsfrihet.

Mest lest

Arrangementer