Ukategorisert

Nytt SV-forslag som kan øke skattetrykket radikalt

Torger Samuelsen, leder i Nordkapp SV, har fremmet forslag på ekstra eiendomsskatt for Rica basert på omsetningene i selskapene som konsernet kontrollerer på Nordkapp.

–Jeg har vært i kontakt med Finansdepartementet og Finnmarkseiendommen. Jeg har fått opplyst at en slik skattlegging er mulig, sier Samuelsen til lokalradiostasjonen Radio Nordkapp.

SV budsjetterer med 3 millioner kroner ekstra i eiendomsskatt i 2009 fra selskapene Rica Eiendom AS og ANS Nordkapp 1990, ifølge Radio Nordkapp.

Slik som Liberaleren kjenner Lov om eiendomsskatt i kommunene, er det ikke mulig å beregne eiendomsskatt ut fra omsetningen i et selskap. Skulle det bli åpning for dette, kommer mange kommuner til å tyne private aktører så langt som overhode mulig.

Høyre hjelper til
Høyre er imot eiendomsskatt og vil arbeide for at den ikke innføres i kommunene. Med bakgrunn i dette har skribenten tatt kontakt med skatteekspertene i partiet. Formålet med henvendelsen var om Høyre kunne vurdere lovligheten av et eventuelt vedtak i Nordkapp kommune.

Kan Nordkapp kommune kreve ekstra eiendomsskatt fra Rica på grunn av Nordkapp-anleggene, vil det åpne seg muligheter for mange andre kommuner ovenfor private aktører. Resultatet kan bli en stor skatteøkning som blir en direkte belastning for bedrifter som i utgangspunktet bør få beholde mer av egne inntekter enn det dagens system legger opp til.

Mest lest

Arrangementer