Ukategorisert

Moralismens høyborg vinner

Unge Venstre fortviler over kriminalisering av sexkjøp. Argumentene som ungdomspartiet bruker er kjente for Liberalerens lesere.

–Det verst med kriminalisering er at livene til prostituerte blir mer utrygge. For å verne om kunden vil prostituerte måtte flytte fra gata til et innemarked som bare kunden og en eventuell hallik har tilgang til. Avstanden mellom hjelpeapparat og prostituerte vil øke, og dette kan gjøre livssituasjonen til de prostituerte farligere, sier leder Anne Solsvik, ifølge Ungevenstre.no.

Unge Venstre mener at politiske engasjement ikke må brukes på å fordømme menneske som selger seksuelle tjenester, men i stedet hjelpe de som vil ut av prostitusjonen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jens Voltersvik
Jens Voltersvik
13 years ago

Håper inderlig ikke hverken Unge Venstre eller moderpartiet snur i denne saken om et irriterende inkonsekvent forbud bare mot dem som kjøper, men ikke selger seksuelle tjenester. Nu er det ingen tvil at omtalte forbud gjøres gjeldende fra kommende årskifte. Men om vi etter valget neste høst får en et Stortings-flertall tilsammen for Venstre,Høyre og FrP(uansett hvilke partier som ev inntar rejerings-kvartalet) – kan en slik latterlig lov da oppheves? Synes selv vi hører forsvinnende lite fra våre næmeste naboer der øst, som har hatt et slikt forbud i knappe 10 år. Det hører visst med til historien at det… Read more »

Fra arkivet