Ukategorisert

Opposisjonen var våken

I dag behandlet Odelstinget forslaget som regjeringen har fremmet om å forby betalingsformidling i forbindelse med pengespill på nett.

Det var ingen bomber å registrere på Stortinget. Regjeringen får flertall, og Trond Giske kan nyte nok et forbud i lovgivningen. Denne saken har vært en kampsak for kultur- og kirkeministeren.

Det hyggeliste var at Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre var samkjørte på å liberalisere spillpolitikken. Partiene var enige om å innføre et lisenssystem for nettspill. Forslaget får ikke tilslutning, men det kan være håp om en ny politisk kurs på dette området etter stortingsvalget i 2009.

Et lisenssystem eller konsesjonsordning for nettspill er ikke en optimal ordning, men det er mye bedre enn forbudet som regjeringspartiene ønsker. Lisenssystemet vil sørge for at gambling er under politisk kontroll. En del av overskuddet fra spill vil bli tilført samfunnsnyttige formål, i god sosialdemokratisk ånd.

Neste runde, før Norge får et nytt forbud, er i Lagtinget om noen dager.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer