Ukategorisert

SVs demokratiske fest

Oslo SV kan skryte av en praktforestilling på nominasjonsmøtet som ble avholdt tirsdag kveld.

Det var kamp om 2. plassen på stortingsvalglisten. Ettersom alle medlemmene i Oslo SV har stemmerett, var det knyttet stor spenning til valget av 2. kandidat. TV2 Nyhetskanalen fulgte den tette kampen mellom Heikki Holmås og Akhtar Chaudhry. Det er allerede kjent at Holmås vant med 406 stemmer. Chaudhry fikk 365 stemmer. 4 stemmer var blanke.

TV2 Nyhetskanalen fulgte nominasjonsmøtet. Like før resultatet ble offentliggjort, ble kameralinsen rettet mot kandidatene. Begge virket spente, men var absolutt gode venner til tross for nominasjonsstrid. Da resultatet ble klart holdt Akhtar Chaudhry en gripende appell for både Heikki Holmås og SV. Han mottok stor applaus fra salen.

De siste ukene har det haglet med beskyldninger om juks i nominasjonsprosessen. Ifølge TV2, har èn av kandidatene blitt beskyldt for stemmekjøp. Flere hundre personer har meldt seg inn i Oslo SV før fristen gikk ut foran tirsdagens møte. Alle beskyldningene er lagt død av SVs interne granskning.

På møtet ble det holdt en rekke taler for kandidatene. Alle som tok ordet snakket varmt for sin kandidat. Ingen lot seg friste til nedrakking av motkandidaten. Det er imponerende når nesten 800 personer møter opp. Alle er ikke like godt skolerte i parlamentarisk språkbruk.

Nominasjonsprosessen i Oslo SV bør friste flere parti til mer åpne prosesser i forbindelse med nominasjoner og valg. Tirsdagens møte var en fest og en leksjon i demokrati. Oslo SV kan skryte av seg selv. Fylkespartiet gjennomførte en praktforestilling på nominasjonsmøtet.

Kristin Clemet, leder av Civita, har skrevet en artikkel om det norske nominasjonsmonopolet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer