Ukategorisert

Ferieloven = redusert frihet

Endringene som er foretatt i ferieloven, reduserer avtalefriheten mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Loven gir også bedriftene mindre handlingsrom, noe som kan bety at bedrifter kommer til å gå konkurs på grunn av reguleringer vedtatt av politikerne.

Dersom hele eller deler av ferien ikke har blitt avviklet, er det nå innført en bestemmelse om at denne ferien skal overføres til det påfølgende år. Dette innebærer at muligheten til å få økonomisk kompensasjon for ikke-avviklet ferie bortfaller.

Det er også innført en øvre ramme i arbeidsgivers og arbeidstakers adgang til å avtale forskuddsvis avvikling av ferie. Tidligere var det ingen begrensning i denne avtaleadgangen, mens det nå er innført en begrensing som innebærer at det kun kan inngås avtale om forskuddsvis avvikling av inntil 12 feriedager, skriver Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en pressemelding.

Det naturlige og det beste, er at arbeidsgiver og arbeidstaker inngår en frivillig avtale som innbefatter alt fra lønn til arbeidstid. Så sterkt står dessverre ikke avtalefriheten i Norge.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer