Ukategorisert

Tobakk blir snart forbudt

Helsedirektoratet har en fanatisk holdning mot tobakk, og går lengre enn ventet på å begrense tilgjengeligheten av tobakksvarer.

Forslaget som Den Norske Legeforening har utarbeidet, får støtte hos Helsedirektoratet. Legeforeningen og Helsedirektoratet vil begrense tilgjengeligheten av tobakksvarer, og vil heve aldersgrensen for å kjøpe tobakk til 20 år. Det skriver Helsedirektoratet.no.

Hvis politikerne sluker forslagene, vil det bli ulovlig å selge tobakk i kioskene. En person kan også bli innvalgt på Stortinget, uten å kunne ta seg en røyk. Det er mulig å bli stortingsrepresentant som 18-åring, men direktoratet ønsker 20-årsgrense på tobakksvarer. Det er noe som skurrer, ikke sant?

Helsedirektoratet vil drøfte forslagene med Helse- og omsorgsdepartementet som skal foreta den endelige beslutningen, og eventuelt starte lovarbeidet som vil bryte med frihetstanken.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
nessie
nessie
12 years ago

Og en blir regnet som skikket til å ta ansvar for et barn som 16 år.

kandahar
12 years ago

Når de først er i gang kan de vel innlemme tobakksvarer i varmmatsalgsforbudet man har i hovedstaden nå.

Piris
Piris
12 years ago

Politikerne kjører sitt eget løp og gir blanke
i folks irritasjoner !

Gi politikerne et tupp i baken !

meya
meya
12 years ago

Filosofen Hanna Arendt ble av sin lege anbefalt å slutte å røyke fordi henne helse var skrantende, hvorpå hun svarte: Mennesket lever ikke for helse alene.

Fra arkivet