Ukategorisert

Norsk idrett mister inntekter

–Vi synes det er rart at vi får lov å sponse verdenscuprenn som arrangeres i Polen, men ikke i verdenscuprenn som arrangeres i Norge, sier kommunikasjonssjef i Betsson, Hans Martin Nakkim til Liberaleren.

I helgens verdenscuprenn i hopp, vil de norske hopperne hoppe med logen til nettspillselskapet Betsson på magen. Årsaken er at rennet går i den polske byen, Zakopane, og i motsetning til Norge så har internasjonale nettspillselskaper lov til å sponse idrettsarrangementer i Polen. Det betyr i praksis at Polen har større ytringsfrihet enn Norge, i alle fall på dette området.

I Norge er Norsk Tipping det eneste spillselskapet som får lov å sponse idrettsarrangmenter. Betsson har derfor vært nødt til å prioritere sponsing i andre land hvor det ikke eksisterer tilsvarende forbud. Selskapet har i lengre tid arbeidet for at det norske spillmonopolet erstattes av et lisensbasert system, der alle spillselskapene får konkurrere på like vilkår mot at de underlegger seg lisens, og gir en prosentvis andel av sin omsetning til god formål som kultur og idrett.

–Et lisensbasert system vil bidra til at idretten får en andel av omsetningen fra flere spillselskaper enn bare Norsk Tipping, sier Nakkim. I tillegg vil det bli økte sponsormuligheter for norske klubber og idrettsarrangementer. I vanskelige tider med sponsortørke kan disse inntektene vise seg å bli helt avgjørende, avslutter Nakkim.

For liberalister er ikke et lisensbasert system det ideelle, men det er en mye bedre ordning enn den som gjelder i dag der Norsk Tipping har monopol med alle ulempene som det gir.

Tags:

Mest lest

Arrangementer