Ukategorisert

Norsk idrett mister inntekter

–Vi synes det er rart at vi får lov å sponse verdenscuprenn som arrangeres i Polen, men ikke i verdenscuprenn som arrangeres i Norge, sier kommunikasjonssjef i Betsson, Hans Martin Nakkim til Liberaleren.

I helgens verdenscuprenn i hopp, vil de norske hopperne hoppe med logen til nettspillselskapet Betsson på magen. Årsaken er at rennet går i den polske byen, Zakopane, og i motsetning til Norge så har internasjonale nettspillselskaper lov til å sponse idrettsarrangementer i Polen. Det betyr i praksis at Polen har større ytringsfrihet enn Norge, i alle fall på dette området.

I Norge er Norsk Tipping det eneste spillselskapet som får lov å sponse idrettsarrangmenter. Betsson har derfor vært nødt til å prioritere sponsing i andre land hvor det ikke eksisterer tilsvarende forbud. Selskapet har i lengre tid arbeidet for at det norske spillmonopolet erstattes av et lisensbasert system, der alle spillselskapene får konkurrere på like vilkår mot at de underlegger seg lisens, og gir en prosentvis andel av sin omsetning til god formål som kultur og idrett.

–Et lisensbasert system vil bidra til at idretten får en andel av omsetningen fra flere spillselskaper enn bare Norsk Tipping, sier Nakkim. I tillegg vil det bli økte sponsormuligheter for norske klubber og idrettsarrangementer. I vanskelige tider med sponsortørke kan disse inntektene vise seg å bli helt avgjørende, avslutter Nakkim.

For liberalister er ikke et lisensbasert system det ideelle, men det er en mye bedre ordning enn den som gjelder i dag der Norsk Tipping har monopol med alle ulempene som det gir.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
bigboyen
bigboyen
13 years ago

For spillerne så er ikke kampen til bookmakerne gunstig. De er villig til å betale seg inn på det norske markedet, og det betyr at det i sluttfasen blir spillerne som må betale for det gjennom lavere tilbakebetalingsprosent og hardere spillebegrensninger på vinnende spillere. Disse selskapene har allerede konsesjon i andre land, og det med klart gunstigere vilkår enn de kan drømme om å få i Norge. Og hvis Betsson skal betale ekstra for å ha konsesjon i Norge, mens f.eks Centrebet ikke velger det. Mener Betsson da at Centrebet sine sider skal stenges for norske kunder? Hvis ikke er… Read more »

Leif
Leif
13 years ago

Grunnen til begrensing av reklame for gambling-spill er skadevirkningene denne har. Nye mennesker blir stadig hektet på å spille, og taper sitt økonomiske livsgrunnlag. På lignende grunnlag er reklame for alkohol og tobakk totalforbudt. Forskjellen er at Norsk Tipping har lov til å markedsføre seg. NT driver ikke samme type spill som f. eks. Betson, bl. a. er deres oddsspill begrenset til visse idretter. Tanken er at det trengs å begrense hvor stor spenning spilleverandøren skaper hos den som spiller. Man kan ikke sitte og legge inn hyppige innsatser på raske spill hos Norsk Tipping. Den avhengighetsskapende effekten skal slik… Read more »

Fra arkivet