Ukategorisert

Solberg: Høyre lukker ingen dører

Erna Solberg skriver om regjeringsalternativene i nyhetsbrevet som hun sender ut om noen timer.

Det er debatten om borgerlig samarbeid som har fått høyrelederen til å skrive om regjeringsalternativene i nyhetsbrevet. Liberaleren har publisert artikkelen En B-regjering blir ikke felt, fordi den ikke blir innsatt.

Solberg skriver at en fire-parti-regjering ikke er realistisk, uansett hvor mye Høyre måtte ønske det. Dermed gjenstår ulike borgerlige mindretallsløsninger. Det kan være en H/FrP-regjering. Det kan være en H/KrF/Venstre-regjering. Høyres vurdering er at de politiske realiteter vi ser idag, og sjansen for å ha et manøvreringsrom i Stortinget, tilsier at sjansen er større for en Høyre/KrF/V-regjering, enn for en H/FrP-regjering. Men samtidig utelukker vi ikke Fremskrittspartiet. Vi stenger ingen dører for Fremskrittspartiet. Opplever man en faktisk politisk tilnærming mellom sentrumspartiene og Fremskrittspartiet, vil ting kunne endre seg. Det gjenstår å se, skriver Erna Solberg.

Skulle det – svært hypotetiske – skje at H/FrP fikk rent flertall,
ville Høyre – selvsagt – øyeblikkelig sette oss ned og forhandle med
FrP. Men meningsmålingene er meget tydelige på at et H/FrP-flertall ikke er innen rekkevidde, og målingene viser at man faktisk trenger alle stemmene til de fire ikke-sosialistiske partiene for å vippe Jens og de rød-grønne av pinnen, ifølge nyhetsbrevet som blir sendt ut i løpet av ettermiddagen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Lakrisal
Lakrisal
13 years ago

Høyre lukker ingen dører? Nei, Høyre tar aldri stilling til noe som helst. Høyre står ikke for noe som helst – det er et moderat, pragmatisk og prinsippløst parti, som jeg ikke ser noen rolle for. At de i det hele tatt fremstår som høyrevridde for mange er for meg et mysterium.

Fra arkivet

 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
  Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?