Ukategorisert

Solberg: Høyre lukker ingen dører

Erna Solberg skriver om regjeringsalternativene i nyhetsbrevet som hun sender ut om noen timer.

Det er debatten om borgerlig samarbeid som har fått høyrelederen til å skrive om regjeringsalternativene i nyhetsbrevet. Liberaleren har publisert artikkelen En B-regjering blir ikke felt, fordi den ikke blir innsatt.

Solberg skriver at en fire-parti-regjering ikke er realistisk, uansett hvor mye Høyre måtte ønske det. Dermed gjenstår ulike borgerlige mindretallsløsninger. Det kan være en H/FrP-regjering. Det kan være en H/KrF/Venstre-regjering. Høyres vurdering er at de politiske realiteter vi ser idag, og sjansen for å ha et manøvreringsrom i Stortinget, tilsier at sjansen er større for en Høyre/KrF/V-regjering, enn for en H/FrP-regjering. Men samtidig utelukker vi ikke Fremskrittspartiet. Vi stenger ingen dører for Fremskrittspartiet. Opplever man en faktisk politisk tilnærming mellom sentrumspartiene og Fremskrittspartiet, vil ting kunne endre seg. Det gjenstår å se, skriver Erna Solberg.

Skulle det – svært hypotetiske – skje at H/FrP fikk rent flertall,
ville Høyre – selvsagt – øyeblikkelig sette oss ned og forhandle med
FrP. Men meningsmålingene er meget tydelige på at et H/FrP-flertall ikke er innen rekkevidde, og målingene viser at man faktisk trenger alle stemmene til de fire ikke-sosialistiske partiene for å vippe Jens og de rød-grønne av pinnen, ifølge nyhetsbrevet som blir sendt ut i løpet av ettermiddagen.

Mest lest

Arrangementer