Ukategorisert

Solberg: Høyre lukker ingen dører

Erna Solberg skriver om regjeringsalternativene i nyhetsbrevet som hun sender ut om noen timer.

Det er debatten om borgerlig samarbeid som har fått høyrelederen til å skrive om regjeringsalternativene i nyhetsbrevet. Liberaleren har publisert artikkelen En B-regjering blir ikke felt, fordi den ikke blir innsatt.

Solberg skriver at en fire-parti-regjering ikke er realistisk, uansett hvor mye Høyre måtte ønske det. Dermed gjenstår ulike borgerlige mindretallsløsninger. Det kan være en H/FrP-regjering. Det kan være en H/KrF/Venstre-regjering. Høyres vurdering er at de politiske realiteter vi ser idag, og sjansen for å ha et manøvreringsrom i Stortinget, tilsier at sjansen er større for en Høyre/KrF/V-regjering, enn for en H/FrP-regjering. Men samtidig utelukker vi ikke Fremskrittspartiet. Vi stenger ingen dører for Fremskrittspartiet. Opplever man en faktisk politisk tilnærming mellom sentrumspartiene og Fremskrittspartiet, vil ting kunne endre seg. Det gjenstår å se, skriver Erna Solberg.

Skulle det – svært hypotetiske – skje at H/FrP fikk rent flertall,
ville Høyre – selvsagt – øyeblikkelig sette oss ned og forhandle med
FrP. Men meningsmålingene er meget tydelige på at et H/FrP-flertall ikke er innen rekkevidde, og målingene viser at man faktisk trenger alle stemmene til de fire ikke-sosialistiske partiene for å vippe Jens og de rød-grønne av pinnen, ifølge nyhetsbrevet som blir sendt ut i løpet av ettermiddagen.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Lakrisal
Lakrisal
12 years ago

Høyre lukker ingen dører? Nei, Høyre tar aldri stilling til noe som helst. Høyre står ikke for noe som helst – det er et moderat, pragmatisk og prinsippløst parti, som jeg ikke ser noen rolle for. At de i det hele tatt fremstår som høyrevridde for mange er for meg et mysterium.

Fra Liberalerens arkiv