Ukategorisert

Stopp krigen mot narkotika

Prisen på kokain har falt kraftig, viser rapporten som er sendt EUs narkotikabyrå om narkotikasituasjonen i Norge.

Den foreløpige rapporten fra Kripos, viser at 200 personer døde som følge av narkotikabruk i 2007. Det skriver SIRUS, Statens institutt for rusmiddelforskning i en artikkel som er publisert på internett.

Instituttet tror fortsatt det er fra 8 500 til 12 500 injiserende misbrukere i Norge, i henhold til estimatene fra 2006.

Til tross for tragiske tall, fortsetter Norge forbudslinjen som er fullstendig mislykket. Stopp krigen mot narkotika!

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jon Storaas
12 years ago

Nå må stakkarsligjørerne snart forstå at vi som ønsker å opprettholde krigen mot narkotika, ikke ønsker krig mot de menneskene som sliter med narkotiske stoffer. Vi jobber hardt for rusavhengiges rettigheter og med det mener vi retten til egen utvikling på lik linje med andre mennesker. Narkotikaen lager skiller og avstand. Vi har troen på det enkelte individ og deres iboende interesser og ressurser. Å kjempe for de narkomane og mot narkotikaen er en human ikke moraliserende linje som bør prioriteres og som ikke har vært prioritert noen gang.

Omar
Omar
12 years ago

Vel det virker som at du ønsker en krig mot meg som nyter narkotiske midler som alkohol og hasj en gang i blandt. At du ønsker å bestemme hva jeg som er et voksent menneske skal konsumere i MIN egen kropp ser jeg på som direkte forkastelig og sykelig. Skam deg!

høytaler
høytaler
12 years ago

Jeg blir så oppgitt over de som ikke klare å skille lette og harde stoffer. Folk er så indoktrinert av “krigen mot narkotika” at de tror cannabis og heroin kan likestilles. De ser oftes ikke sin egen uvettige omgang med alkohol heller, dessverre 🙁 Jeg vil ha mulighet til å være hjemme og røyke en joint, uten at polititet skal kunne bli kontaktet av nyskjerrige naboer.. jeg og min mann ønsker å ta en bønne istede for å måtte ty til alkohol, hvorfor er det så ille? Vi er begge oppegående mennesker, men lang utdannelse og gode, sikre jobber. Slutt… Read more »

Weedar
Weedar
12 years ago

Storaas: Du fører ikke krig mot narkotika. En kan ikke føre krig mot livløse stoffer. Det du fører krig mot er andre menneskers råderett over egen kropp og eiendom.

Fra Liberalerens arkiv

 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Det retoriske trikset "motte and bailey" er ikke så kjent, men populært i bruk. Kunnskap er makt!
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Jeg er motstander av demokratietJeg er motstander av demokratiet
  Demokrati er en ineffektiv og umoralsk styreform.